Mamafien probeert Hello Fresh

Je hebt ze zeker al gezien op Facebook, de uitnodigingen om Hello Fresh of Smartmat of dergelijke te liken. Voor wie het concept niet kent: dit zijn websites die in het leven geroepen zijn voor mensen die het te druk hebben om elke dag weer origineel uit de hoek te komen met hun maaltijden, maar die wel graag koken. Je krijgt alle ingrediënten voor 3 of 5 maaltijden voor het aantal personen naar keuze thuis geleverd, samen met de recepten. Je kiest dan zelf wanneer je wat klaarmaakt en je hoeft niet meer naar de winkel. Klinkt ideaal, niet? Dat dacht ik ook. Dus wilde ik dat eens proberen. Ik die toch al zoveel bezig ben met weekmenu’s en het ontdekken van nieuwe recepten. Dit zal zeker wel iets voor ons zijn. Na wat research op de respectievelijke websites, zag ik dat Hello Fresh toch iets goedkoper is dan Smartmat, dus voor een probeersel besloot ik om door die eerste mijn weekmenu te laten bepalen. Ik koos een proefpakket met 5 maaltijden voor 2 personen.

Donc, zoals afgesproken, werd mijn proefpakket geleverd op maandagavond rond etenstijd (ideaal!).

IMG_1043     IMG_1044   IMG_1045

Meteen werd alles in de koelkast of voorraadkast gedeponeerd en koos ik het receptje voor die dag. De receptenkaartjes zijn echt handig. Op de voorkant staat een foto van het gerecht (of toch hoe het er hoort uit te zien) met een kleine uitleg over de oorsprong of één van de ingrediënten… Onderaan staat ook welke ingrediënten je nodig hebt (met foto! Vooral handig bij exotische producten waarvan de naam meer lijkt op een uitgestorven vogelsoort dan op een groente). Op de achterkant staan de hoeveelheden (van 1 tot 6 personen, wat handig is als je het gerecht later nog eens wil klaarmaken voor vrienden of als je alleen bent). Daaronder dan het recept, naar mijn mening relatief gemakkelijk te volgen. Je hoeft geen chef-kok te zijn om dit tot een goed einde te brengen. IMG_1046

Voor de eerste dag koos ik de gnocchi met tomatensaus en oude kaas (en spinazie). Supergemakkelijk, snel klaar en lekker! Een receptje dat ik zeker bijhoud. En we misten het vlees niet, wat ook een plus is voor dit vegetarische gerechtje;-). IMG_1047

Op dinsdag maakte ik het biefstuk met roseval aardappelen en salade. Alweer zeer simpel en de overschot van de salade met de radijsjes gebruikte ik de dag erna voor een lunch. Het biefstuk was wel zeer dun en dus snel overgaar, wat het wat taai maakte. IMG_1052

Voor de woensdag was er een gerecht met scampi’s voorzien. Aangezien Koen en ik geen zeevrucht-mensen zijn, schoof ik dit gerechtje door naar mijn ouders. Zo konden zij ook proeven van de Hello Fresh Proefbox. Ze vonden het gerecht geslaagd, maar hebben helaas geen foto voorzien. Spijtig. Op donderdag was het dan tijd voor kipdrumsticks met rijst en groenten. Hoewel ik geen fan ben van het gepeuzel dat bij de drumsticks komt kijken, vond ik de smaak toch wel goed. De groentjes waren simpel: broccoli en champignons. De rijst kreeg wat extra pit door de rode peper. Al bij al zeker geen slecht gerecht, maar niet WOW vernieuwend. En wel wat te veel rijst in vergelijking met de groentjes. IMG_1059

Op vrijdag was het dieet-dag met een salade van gegrilde bataat en rode biet met yoghurt. Alweer moet ik jullie de foto schuldig blijven. Het was al te laat, sorry… Ik had nog nooit bataat gegeten en zal het waarschijnlijk ook niet gauw meer doen. Ik lustte het wel, maar veel smaak is daar niet aan. Om dan extra te betalen voor iets dat eruitziet als een wortel en minder smaak heeft dan een wortel, dat toch net niet… Voor de rest kan je met salade, griekse yoghurt en brood niet veel mis doen. Al vulde dit voor Koen niet genoeg. Hij had nood aan een dessertje…

Nog 2 extraatjes:

Voor de vegetariërs is er ook elke week de mogelijkheid om te kiezen voor een veggie-box.

Naast je maaltijdbox kan je ook een Fruitbox bestellen. Perfect passend in de gezonde levensstijl die we onszelf willen aanleren.

Allora, de conclusie:

De prijs valt zeer goed mee: wij betaalden 56€ voor de levering van ingrediënten voor 5 gerechten, wat dus echt wel goed te doen is. Je hoeft zelf geen tijd te verspillen met inkopen doen, dus WIN!

Je moet voor de verandering eens niet zelf je hoofd breken over een weekmenu, het wordt voor jou gedaan. Je moet enkel nog kiezen wat je op welke dag eet, maar dat kan op het moment zelf ook nog. Je leert met een beetje geluk ook nieuwe producten en nieuwe gerechten kennen. Altijd leuk.

Het feit dat je niet zelf beslist wat je gaat klaarmaken, betekent echter ook dat je niet zelf kiest wat je klaarmaakt. Wij eten bijvoorbeeld niet graag zeevruchten (hoe heerlijk compatibel zijn wij toch!) en dan is een maaltijd met scampi’s niet echt aangeraden… Of als je nu eens zin hebt in spaghetti, maar dat zit er niet tussen, dan moet je toch nog naar de winkel voor andere inkopen.

Als ik nog eens beslis om voor Hello Fresh of iets dergelijks te kiezen (wat vrij waarschijnlijk is), zal ik maar 3 maaltijden bestellen, zodat we nog wat speelruimte hebben. Altijd leuk om wat nieuwe gerechtjes te leren kennen en te combineren in je eigen weekmenu.

Mijn raad: probeer het eens en bekijk of het iets voor jou is. Ben je na die eerste keer niet overtuigd, je hebt er toch enkele nieuwe recepten bij, sowieso win!

7 gedachtes over “Mamafien probeert Hello Fresh

  1. Ik wil het ook al heel lang eens proberen… En die tip van die drie gerechten ipv vijf vind ik wel goed. Dat geeft toch nog wat ruimte om je eigen “favoriete” gerechten te eten en toch nieuwe dingen uit te proberen. En dat minder naar de winkel moeten lopen kan alleen maar een pluspunt zijn!

    Like

  2. Ik kom hier eens piepen door door te klikken bij ‘la vie en mama’ en je doet me eraan denken dat ik nog eens een hellofresh bestelling moet doen. Ik vind het wel leuk om af en toe af te wisselen. De drie maaltijden vind ik ideaal, dan blijft het een beetje praktisch in te plannen.

    Like

  3. Pingback: De 3-tag | Failing To Be Superwoman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s