De 3-tag

Hoe leuk is dit, pas 2 maanden bezig met bloggen en ik ben al getagd door Inge van La vie en mama. Het is een tag waarbij je een top 3 moet geven van bepaalde onderwerpen, bloggerelateerd. Eindelijk heb ik me door de vragen geworsteld, zo goed en zo kwaad als mogelijk. I present to you, mijn antwoorden:

1. Welke 3 dingen zijn voor jou onmisbaar bij het bloggen?

 • tijd: het eeuwige probleem van onze maatschappij! Maar soms heb je maar 10 minuten nodig terwijl de baby slaapt en vlak voor je begint aan het avondeten.
 • Inspiratie: soms is die zo ver te zoeken (en ik ben nog maar begonnen…), maar soms loop ik ervan over (meestal in de auto – tegen dat ik dan op bestemming ben en het eindelijk kan noteren, ben ik het magnifieke idee natuurlijk al vergeten :)).
 • laptop/smartphone, logisch… Een tablet heb ik (nog) niet, momenteel nog niet nodig.

2. Welke 3 dingen mogen niet op een blog ontbreken?

 • Een “over”-pagina. Ik vind het leuk als ik wat meer info krijg over de persoon achter de posts
 • Mooie foto’s. Daar zondig ik ook nog vaak tegen, ik ben nog geen professionele fotograaf, dus de belichting/compositie… zijn niet altijd ideaal (en als ze dat wel zijn, is het vooral een “lucky shot” :))
 • Integriteit. Ik heb er niets op tegen dat bloggers reclame maken voor bepaalde producten in ruil voor een compensatie, allesbehalve. Als ik ook ooit de vraag krijg, graag. ALLEEN, ook in samenwerkingen moet je trouw blijven aan je eigen ideeën en principes. Een samenwerking met een product waar je zelf achter staat, super – zeker als het ook echt een degelijk geschreven stuk is. Een samenwerking met een product waar je zelf niet in gelooft, doet ook af aan je eigen geloofwaardigheid.

3. Over welke 3 onderwerpen schrijf je het liefst?

 • Mijn zoontje en ons gezinsleven
 • Lijstjes – of het nu via een tag of een leuk projectje is via andere bloggers, of een lijstje met de inhoud van mijn koelkast (bij wijze van spreken hé, ik denk niet dat er iemand geïnteresseerd is in de inhoud van mijn koelkast. En mocht dat wél het geval zijn, laat zeker weten!)
 • Grote projecten, interessante zaken die een impact hebben (gehad) op mijn leven – er staat er momenteel zo eentje in draft en misschien heb ik binnen een maand ook meer om over te schrijven. Daarover later meer!

4. Wat zijn de 3 populairste posts op je blog? (ik heb nog niet teveel kennis van al dat statistieken-gedoe, dus ik heb gewoon gekeken naar de reacties die ik gehad heb op mijn berichtjes, dat kon zonder een of ander algoritme, met amper meer dan 10 berichten kon ik het gewoon snel bekijken)

5. Welke 3 dingen wil jij uitstralen/bereiken met je blog? (Mijn antwoorden hier zijn eigenlijk nogal hetzelfde als die van Inge, zoals waarschijnlijk het geval is voor veel bloggers)

 • ik wil vooral schrijven. Daarom ben ik de blog begonnen. Ik schrijf zo graag, maar deed het veel te weinig (lees: nooit) en miste het. Ik wil ook beter worden in het schrijven, want ik zou er graag ooit mijn (bij-)beroep van maken.
 •  Ik hoop dat ik mensen kan boeien met mijn schrijfsels. Ik hoop dat mensen er misschien iets uit halen of dat ik iemand aanzet tot nadenken. Ik hoop dat ik iemand kan raken. Als ik dit allemaal niet had gewild, was ik ook nooit een blog gestart, dan kon ik gewoon mijn Word-documentje blijven volschrijven, zonder het ooit te publiceren.
 • Momenteel is mijn leven als mama het belangrijkste onderwerp op mijn blog, maar ik ben zoveel meer dan dat. Ik heb ook plannen om over totaal andere onderwerpen te bloggen en zo mijn blog op te delen in verschillende pagina’s voor de verschillende aspecten van mij.

6. Via welke 3 sociale media is je blog te volgen? Ik heb (nog) geen sociale media accounts specifiek voor mijn blog. Als ik ooit kei-populair word, komen die er misschien. Nu kunnen fans mij volgen via mijn persoonlijke Instagram. Mijn persoonlijke Facebook stel ik niet open voor fans van de blog. En op Twitter ben ik allesbehalve actief 🙂 Voor de lezers die geïnteresseerd zijn in mijn professionele activiteiten vind je mij ook op LinkedIn. De blog zelf kan je volgen via WordPress en Bloglovin.

7.Wat zijn de 3 voor- of nadelen van bloggen? (alweer hetzelfde als Inge)

 • Je leert mensen en (eventueel) hun blogs kennen. En met een beetje geluk kan ik iets betekenen voor iemand.
 • Ik kan weer schrijven in mijn skills hierin verbeteren.
 • Mijn lief is zo blij dat ik mijn frustraties kwijt kan in het schrijven en niet altijd meer tegen hem 😉

8. Welke 3 mensen laten de meeste reactie achter?

9. Wat zijn jouw 3 favoriete blogs van anderen?

 • De blog van Kelly aka Lilith – een beetje mijn inspiratie om te starten met bloggen.
 • De blog van Erika Van Tielen: fan van haar foto’s van haar koddige zoontjes én van haar stijl (voor zichzelf en haar kinderen).
 • De blog van Liese (zie de vorige vraag)

10. Over welke 3 onderwerpen lees je het liefst bij andere blogs?

 • Het gezinsleven – duh 🙂
 • Tips: alle mogelijke tips die ik in één of ander aspect in mijn leven kan gebruiken, zijn welkom.
 • Random berichtjes die mij echt weten te raken: of het nu emotioneel is, of met mooie foto’s of gewoon écht heel grappig. Zolang het maar iets doet met mij.

11. Welke 3 blogtips heb je voor andere bloggers? Haha, tips vragen aan een nieuweling, waar halen ze het! 🙂 Maar soit, let’s give it a try:

 • Gewoon doen! Als je twijfelt of je wel zou bloggen, stop daarmee. Gewoon proberen. Ligt het je niet, kan je nog altijd stoppen, maar dan heb je tenminste geen spijt dat je het niet geprobeerd hebt.
 • Alles kan een onderwerp zijn voor een blog. Als je twijfelt of je idee wel interessant genoeg is, zet het toch in je concepten. Wie weet krijg je ooit meer informatie over het onderwerp en kan je er een uitgebreide, fantastische blogpost over schrijven. En zo niet, denk dan: het hoeft niet altijd wereldschokkend te zijn hé! Anders leg je de lat wel érg hoog voor jezelf.
 • Neem het bloggen serieus, maar ook niet té serieus. Je moet er natuurlijk veel mee bezig zijn, maar als het een opgave wordt en je er geen plezier meer in hebt, is het toch tijd voor wat introspectie, vrees ik.

12. Nomineer 3 bloggers. Ik ben nog te nieuw in deze wereld om al genoeg mensen te kennen die hieraan zouden willen deelnemen. Dus hiervoor pas ik.

Voila, that’s it! Het was een leuke manier om mezelf als blogger beter te leren kennen. Hopelijk hebben jullie er ook iets aan.

6 gedachtes over “De 3-tag

 1. Heeeeeel knap dat je het hebt gedaan, haha! 🙂 Ik kreeg ook een tag, maar heb even geen idee wat ik er mee moet doen…..ben nog zo nieuw en groen met dat bloggen. Ik volg je nu trouwens ook op Instagram, thanks voor het accepteren, leuk!!!!

  Liefs

  Like

 2. Pingback: 3 x Tag | Failing To Be Superwoman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s