DIY – kinderkamer

Werkloos zijn tijdens mijn zwangerschap was eigenlijk nog een voordeel. De nestingsdrang duurde bij mij zo’n 5 maanden. Ik kon me dan ook uitleven op de babykamer van zodra ik wist dat het een jongetje was. Ik zou mezelf nu niet bepaald een interieurarchitect of handig noemen, maar ik ben toch zeer tevreden over het resultaat. We hebben het budget zo beperkt mogelijk gehouden, omdat een kind sowieso al genoeg kost en je eigenlijk met oude materialen (soms met een verhaal) ook echt leuke dingen kan doen.

Ik vertrok van mijn eigen oude slaapkamermeubelen. Mijn zus hielp om de oorspronkelijk lichtbruine delen wit-grijs te schilderen (door de toxische stoffen in de basisverf, bleef ik daar maar ver van weg – de toplagen deed ik wel).  Daarbij kocht ik dan in Ikea een kinderbedje en een ladekast.

IMG_0092

Ik moet toegeven dat de grote kleerkast vooral gebruikt wordt voor onze jassen, mijn zwangerschapskledij en nog wat extra zaken. De kleertje van BabySep liggen in de kast met de open schappen. Meer heeft hij momenteel nog niet nodig 😉

IMG_0090

Bij Colora lieten we de kleur van de lades van de bestaande kasten “meten” om zo dezelfde kleur te laten maken voor op de muur. De walvissticker bestelden we online. De naam van de website weet ik niet meer, maar het ging ook allemaal via Colora, want we konden de sticker daar samen met onze verf gaan ophalen.

IMG_0094

Het tapijt haalden we ook bij Ikea. Voor de lamp wilden we iets dat niet té kinderachtig was of té plastic en goedkoop. Het is dan wel geen designerlamp, maar wel degelijke kwaliteit (géén plastic). We kochten die bij Europoint. Ze bestaat ook met een blauwe binnenkant, maar we vonden dat we al erg veel blauw hadden… En het paste mooi bij het geel van het tapijt.

IMG_0097

De kaders zijn een cadeautje van mijn zus (aka, meter 1). Ze komen ook van Ikea, maar lagen al enkele jaren op haar kamer. Nu zijn ze voor haar metekindje.

IMG_0100

Deze mobiel was eigenlijk een tweedehands model met beige/blauwe beertjes van een kennis. Niet echt mijn stijl. Omdat ik toch tijd over had, zocht ik een mooi slaboon op internet en maakte ik zelf vilten olifantjes.

IMG_1267

In de plaatselijke hobbywinkel kocht ik de letters en verf om de naamslinger te maken. Let niet teveel op mijn schilderwerk, ik ben geen kunstenaar 😉

IMG_1268

De schatkist komt van Ikea en past perfect in de kamer van onze BabySep. Ze zit ondertussen al goed vol met speelgoed!

De grote dinosaurus, Walter – één van de “Lilliputiens” figuurtjes – is een geschenk van de schoonzussen (aka meter 2 en de tante). Hij zal dienst doen als poef en in zijn muil is er een geheime bergruimte voor BabySep zijn kleine geheimpjes 😉

Ook buiten de slaapkamer heb ik wat DIY-toverkunsten bovengehaald voor BabySep:

Ik wilde voor de eerste maanden na de geboorte per sé de oude familiewieg in plaats van een park. Deze wieg is al meer dan 100 jaar oud, heb ik me door mijn mama laten wijsmaken. Mijn opa had er nog in gelegen, net als mijn moeder, mijn nonkels, ikzelf, de meeste van mijn neven en nichten en zo ook de kinderen en kleinkinderen van de zus van mijn opa. Een hele geschiedenis dus. En al heel wat meegemaakt… Het aantal lagen verf was op den duur niet meer te tellen. Gelukkig heeft mijn voorganger zich beziggehouden met het afschuren van al die lagen. Helaas heeft die de wieg opnieuw geverfd in een nogal speciale kleur. Ik spendeerde dus 3 voormiddagen aan het overschilderen van de blauwe wieg met 3 lagen wit-grijze verf. Het resultaat mocht er wel zijn, vind ik. De gele matras van op de foto heb ik trouwens niet gebruikt. Mijn voorganger had ook voor een nieuw exemplaar gezorgd. De stofjes in de wieg zijn tweedehands via een kennis. Boven de wieg heb ik nog enkele van mijn zelfgemaakte vilten diertjes gehangen.

IMG_0108 IMG_0121

Ik ben zelf tamelijk trots op mijn werk in de babykamer en ook over de wieg kregen we niets dan complimenten. Ik ben echt blij dat we de traditie op die manier konden voortzetten.

7 gedachtes over “DIY – kinderkamer

  1. Echt een heel mooi en leuk kamertje! Tof gedaan ook met die lades… En ook de mobiel en de naamslinger zijn heel geslaagd! Werkloos zijn heeft inderdaad ook soms zijn voordelen 😉

    Like

  2. Pingback: Friday’s Fixes: Hal make-over | Failing To Be Superwoman

  3. Pingback: Twaalf maanden Superpower | Failing To Be Superwoman

  4. Pingback: Twaalf maanden Superpower | Failing To Be Superwoman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s