My little pick-me-up, part II

Ik wil vandaag per se een soort vervolg schrijven op mijn berichtje van deze week.

Soms kunnen mensen je zo aangenaam verrassen en denk je toch even niet dat de wereld om zeep is. Want naast al het IS, racisme, honger, oorlog en weet-ik-veel-wat gedoe op het nieuws, kan de mens ook gewoon vriendelijk zijn voor een ander. Zomaar.

Wat maakte mij nu vandaag zo content? Awel, volg even mee.

Na een bezoekje aan mijn ouders deze voormiddag, stopte ik op mijn weg naar huis nog even in de plaatselijke Delhaize.

Ik stapte uit en deed de riemen van de draagzak rond mijn heupen. Toen ik Sep in de draagzak wou zetten, liet meneertje uiteraard zijn tut op de grond vallen. De dame die net passeerde, raapte de tut op, wachtte tot ik klaar was met Sep en gaf de tut terug.

Onverwachte vriendelijkheid #1.

Ik haalde de boodschappen, op nog geen 10 minuten had ik de 5 stuks die ik nodig had. Sep begon wat moe te worden en begon aan zijn klaagliedje. (Ter info: BabySep zingt/zeurt altijd een soort “liedje” voor hij in slaap valt) Ik kwam aan de kassa. Gelukkig geen al te lange rij. Er stond een mooie man voor mij (kijken mag hé! ;)). Zijn even mooie vrouw/vriendin kwam er natuurlijk bij staan (logisch, mooie mannen hebben altijd mooie vrouwen). Zij was nog iets gaan halen terwijl meneer al in de rij stond. De mooie mensen hadden een goed gevulde winkelkar. Maar geen probleem. Ik had tijd. Ik wachtte gewoon mijn beurt af. Een beetje wiegend voor de “zingende” Sep in de draagzak. Af en toe iets fluisterend tegen mijn baby. Plots hoorde ik dat de mooie dame iets zei. “Wablieft?” vroeg ik.

“Ga maar voor, hoor.”

“Ah, nee, çava ze, ik heb toch tijd.”

“Neenee, maar ga maar voor!”

“Ok dan! Danku!” (je wilt toch niet ondankbaar/onbeleefd overkomen)

Onverwachte vriendelijkheid #2

Zalig toch hoe mensen behulpzaam kunnen zijn, zeker als je een baby bij hebt 🙂 Alle kleine beetjes helpen, het hoeft niet altijd spectaculair en groots te zijn!

Dus, danku! Mijn geloof in de mensheid is weer een beetje gesterkt!

Een gedachte over “My little pick-me-up, part II

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s