Romantisch uitje in Kortrijk

Als “dankjewel-om-ons-kind-te-baren”-cadeautje kreeg ik van mijn lief een overnachting voor 2 in een wel heel speciale B&B. Uiteraard was hierbij geïntendeerd dat die “2” hij en ik zijn. En een mooi cadeau was het zeker! Op 31 januari – 2 maanden ver in ons nieuwe hectische leven als jonge ouders – was het dan zover. We lieten Sep in de zorgzame handen van mijn ouders en trokken erop uit voor een avondje “just the two of us”.

Die speciale locatie was B&B Het Verloren Gedicht in Bellegem. Een voormalige kloosterkapel die omgebouwd is tot een romantische B&B. Wij overnachtten in de nok van de kapel, de zogenaamde bruidssuite, het “Elysium”. Even had ik schrik om als ongehuwd koppel dit heiligdom te betreden, maar die schrik ging al gauw over bij het zien van de kamer. En na een relaxerend bubbelbad (mét aromatische oliën uiteraard!) vergat ik zelfs eventjes het opgestapelde slaaptekort dat roofbouw had gepleegd op mijn lichaam en geest. Het ontbijt was uitgebreid genoeg, met vooral verse en eerlijke producten én inclusief vers gekookte/gebakken eitjes naar wens.

Deze primitieve smartphone-foto’s doen de locatie niet genoeg eer aan, maar we wagen een poging…

IMG_0494[1]

IMG_0497[1]

IMG_0501[1]

Eten deden we in Kortrijk in Restaurant Dolce Vita. Zoals de naam al doet vermoeden, vind je hier de Italiaanse keuken. Maar verwacht niet de zoveelste ristorante – pizzeria. Hier kan je net dat tikkeltje meer verwachten. Ideaal voor een diner met 2 of in groep in een mooi etablissement met kwalitatieve gerechten. Helaas heb ik geen foto’s. Op 31 januari had ik nog geen blog en dacht ik bijgevolg niet “ik moet dit fotograferen, want wie weet schrijf ik er ooit over”.

Afsluiten deden we in de Hoochie Coochie in Kortrijk. Dit is een bar waar we al vaker geweest zijn. Ergens in een klein straatje staat een mooi pand waarin de eigenaars een groot, maar toch intiem café gemaakt hebben. De muziek varieert naargelang de mood van de barman, het uur van de dag of het publiek. De kaart is uitgebreid: van speciale streekbieren tot fancy cocktails. Hoewel wij vooral een speciaalbieren-koppel zijn, lieten we ons deze cocktails zeker ook smaken. Een beetje zomer in januari. (doet mij eraan herinneren dat wij het échte begin van de échte zomer daar nog moeten gaan vieren 😉 )

IMG_0503[1]

4 gedachtes over “Romantisch uitje in Kortrijk

  1. Pingback: Twaalf maanden Superpower | Failing To Be Superwoman

  2. Pingback: Twaalf maanden Superpower | Failing To Be Superwoman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s