Friday’s Food

Ik wil vandaag een nieuw thema uitproberen op mijn blogje. Zoals jullie misschien al konden raden na het lezen van mijn artikel over mijn weekmenu, ga ik geregeld op zoek naar nieuwe gerechten die je vooral met deze kernwoorden kan omschrijven: lekker, snel klaar, eenvoudig, gezond (al zondigen we ook vaak genoeg ;)).

Vandaag dus mijn eerste post in dit nieuwe thema. Spannend!

Afgelopen woensdag was ik alleen thuis met BabySep, meneer de wederhelft ging op uitstap met het werk. Het jaarlijkse pre-verlof-etentje. Eventjes heb ik getwijfeld om gewoon een diepvriespizza in de oven te schuiven, maar ik hield me braafjes aan de iets gezondere variant die ik op het schema had staan: tortilla.

Het is een receptje dat ik uit één van de Jeroen Meus boeken haalde, maar telkens aanpas naargelang de groentjes die ik in de koelkast heb liggen. Hierbij het receptje zoals ik het woensdag klaargemaakt heb (de overschot nam ik donderdag mee naar het werk als lunch):

IMG_1533

Wat heb je nodig voor 2 personen:

 • 2 aardappelen
 • 1 rode paprika
 • 1 preistengel
 • 1 kopje diepvries champignons in plakjes (leve zakken met gesneden groentjes in de diepvries!)
 • 1 kopje diepvrieserwten
 • olijfolie
 • 6 eieren
 • peper, zout, paprikapoeder

Zo maak je het:

 • Schil de paprika en snij in kleine blokjes. (de schil van de paprika kan nogal zwaar zijn voor de maag, dus ik schil die altijd, de keuze is natuurlijk aan u).
 • Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes
 • Snij de preistengel in ringen
 • Neem een goede, diepe pan met dikke bodem.
 • Stoof de aardappelen en gesneden groentjes aan in de olijfolie.
 • Voeg de diepvriesgroentjes erbij. Door het vocht dat hiervan afkomt, bakken de groentjes verder niet aan. Wel af en toe omroeren. 
 • Laat alle groentjes even stoven, terwijl je de eieren losklopt.
 • Kruid de losgeklopte eieren met peper, zout en paprikapoeder.
 • Voeg het eiermengel bij de groentjes en laat alles 10 minuten garen op een laag vuur. Als de bovenkant van de tortilla droog is, is hij klaar.
 • Je kan er eventueel een slaatje bij nemen voor een frisse toets.

Smakelijk!

2 gedachtes over “Friday’s Food

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s