Een dekentje voor Sep

Toen ik ongeveer een jaar geleden bij mijn oma op bezoek ging om haar te vertellen dat ik een zoontje zou krijgen, was haar eerste reactie er één van teleurstelling. Zij had zo hard gehoopt op een meisje, dan had ze haar viergeslacht waar ze al van droomde sinds mijn lief en ik elkaar zo’n 9,5 jaar geleden ontmoetten. De viergeslachten moeten immers van mij of mijn zus komen, want mijn oma heeft één dochter (mijn mama) en 3 zoons. Aangezien mijn zus op dit moment een happy single is, lag alle druk dus op mijn schouders.

Helaas! Het werd een jongen. Verdorie! (ik blij dat ik haar vooraf had ingelicht, want anders had ze 6 maanden lang zitten hopen op een meisje en was de teleurstelling misschien nog groter als ze het kind voor het eerst zag in de kraamkliniek…)

Ik bedacht dus iets om haar toch enthousiast te maken voor haar eerste achterkleinkind dat op weg was, ook al was het een jongetje. Ik wist dat oma erg into naaien en patchwork en al die dingen is. Ze heeft ook haar wekelijkse naaiclubje op donderdag. Ik stelde haar dus voor dat ze bij wijze van cadeautje een dekentje zou maken om in het park van Sep te leggen. Meteen maakte de teleurstelling plaats voor wilde plannen en “oei, ik heb maar 5 maand meer, dat zal toch nipt worden hoor”. Ik zocht stofjes uit die ik mooi vond, zij ging met mij een tweede keer naar de stoffenwinkel, want we moesten toch meer hebben “en misschien nog een ander kleurtje erbij”.

Ruim op tijd voor de geboorte was het dekentje al klaar. Met de raad van haar vriendinnen en haar eigen enthousiasme ging het allemaal veel sneller dan gedacht.

Het resultaat is super en zal zeker nog lang meegaan. Kijk en oordeel zelf!

DSC_2312 DSC_2313 DSC_2314 DSC_2315 DSC_2316

5 gedachtes over “Een dekentje voor Sep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s