Zachte baby en zachte benen

De modebladen zeggen dat je in de kast van je lief moet gaan snuisteren voor de laatste nieuwe fashion items. Ik zeg dat je tussen de spullen van je kind moet kijken voor je huidverzorging.

Een kleine uitleg…

Wij gebruiken voor Sep’s droge en gevoelige huid op aanraden van de kinderarts en dermatoloog de Lipikar Baume van La Roche-Posay. In tegenstelling tot de meeste crèmes tegen eczeem en dergelijke die je bij de apotheek haalt, heeft deze een aangename en subtiele geur. Het is nog altijd niet de typische babygeur die je bij de Mustela producten hebt, maar toch een goed alternatief.

IMG_1782

Toen ik vorige week mijn benen weer zomer- en rokjesproof gemaakt had met het scheermesje, zag ik deze Lipikar staan op het bad en kreeg ik een geniale inval (soms heb ik dat eens). Ik dacht “wat goed is voor mijn baby, zal ook wel goed zijn voor mijn benen”. Dus ik smeerde mijn benen in met Lipikar. Ooh de zaligheid die daarop volgde! Zachte benen en geen vervelende bodymilkgeur. Nice, kerel!

En toen bedacht ik het beste van al: ik moet die crème toch kopen voor Sep, dan kan ik daar evengoed ook om de paar weken eens gebruik van maken om mijn pas geschoren benen mee in te smeren (het haar op mijn benen is blond, dus ik kan het mij permitteren om me enkele weken niet te scheren :)). Dan moet ik eigenlijk geen aparte bodymilk meer kopen. Win!

Geef nu toe: mijn benen zijn dan wel nog wit, ze zien er toch wel zacht uit!

IMG_1772

Check ook eens de toiletzak van je baby, want: wat goed is voor de gevoelige huid van je kind, zal toch ook wel goed zijn tegen de bobbeltjes op je benen na het scheren, right!

Hebben jullie ook al zaken gevonden tussen de spullen van je kinderen waar jij ook gretig gebruik van maakt?

O ja, mochten er mensen van La Roche-Posay meelezen, een jaarvoorraadje is altijd welkom 😉

3 gedachtes over “Zachte baby en zachte benen

  1. Ik ben ook wel fan van La RP maar heb enkel nog maar douchegel en dagcrème van hen geprobeerd… Dit kende ik nog niet! Ik heb ook altijd hopen miserie net geïrriteerde benen na het scheren. Ik scheer nu met waxstrips waardoor ik veel minder MOET opnieuw beginnen en daardoor is het al stukken beter. Bedankt voor de tip!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s