De carrière van een Superwoman

do what you love

De map met concepten voor mijn blog is zo goed als leeg. De inspiratie is even ver te zoeken. Er staat immers het één en ander  te gebeuren in mijn leven, dus mijn focus ligt even ergens anders.

Mijn job is niet bepaald enorm uitdagend. Ik doe het graag en ik werk graag voor de firma waar ik zit, maar de jobinhoud is wat te weinig om 40 uren per week mee te vullen. Dus werd bij mijn functioneringsgesprek beslist dat ik halftijds zou gaan werken. Dat halftijdse contract komt er (zeer) binnenkort aan, dus ik ben volop aan het bekijken hoe ik de rest van mijn tijd ga invullen. Deeltijdse huismoeder word ik dus niet. Ik wil mijn huidige levensstijl behouden (of toch niet té veel inleveren) en last time I checked, heb je daar nog steeds voldoende financiële middelen voor nodig. Er moet dus nog geld binnenkomen. Maar ik wil niet zomaar een jobke doen om centjes te verdienen. Ik heb de zekerheid van mijn vaste, deeltijdse contract en het lief heeft nog altijd een goede baan met een goed loon. Dus nu heb ik toch een beetje speelruimte om iets te zoeken wat ik écht wil.

Ik weet al welke richting ik uit wil: ik hou van schrijven (neuh, écht?!). Ik zou dus iets kunnen doen in copywriting. Maar artikels schrijven voor tijdschriften lijkt me ook zeer plezant. Ik kan ook in het verlengde van mijn job gaan en communicatie advies geven aan kleine bedrijven. Ik denk er ook aan om de insteek van mijn blog misschien wat aan te passen? Wat denken jullie? Aan de andere kant kreeg ik ook veel voldoening uit het Nederlands geven aan volwassenen. Ik zal moeten keuzes maken en één focus zoeken. Of moet dat wel écht?

Ik ben dus ook aan het uitzoeken hoe ik dit allemaal kan regelen. Word ik zelfstandige in bijberoep? Of begin ik via een payrolling bureau tot ik voldoende “klanten” heb?

Het zal alleszins voer zijn voor blogposts. Maar ook een vraag naar jullie toe: hebben jullie hier ervaring mee? Hebben jullie tips voor mij? Willen jullie positieve en/of negatieve ervaringen delen? Alle reacties zijn welkom!

7 gedachtes over “De carrière van een Superwoman

 1. Josie (www.josieslittlethings.be) is copywriter in bijberoep…mss haar eens hierover contacteren? Verder weet ik er niets van 😀 Mijn broer is journalist bij Knack, maar hij is zelfstandig freelancer.

  Like

 2. Oh ook grote veranderingen op til (op werkgebied dan toch) bij jou! Ik snap volledig al je bezorgdheden want momenteel gaan nogal gelijkaardige dingen door mijn hoofd. Wij leven nu ook comfortabel zoals het is en dat weggooien brent toch ook enorm veel onzekerheid mee… Je hebt wel een mooie kans gekregen op je huidige job! Het zou waarschijnlijk niet overal mogelijk zijn om zomaar op een parttime over te stappen. Veel succes in je zoektocht! Ik leef volledig met je mee 🙂

  Like

  • Ja, ik heb er niet zo erg bij stilgestaan dat dit echt een mooie kans is, omdat ze er van in het begin echt in meegingen. Zeker ook omdat ze zagen dat ik te weinig werk had en dat niet goed was voor mijn motivatie. Dan hadden ze mss liever dat ik halftijds bleef dan dat ik wegging. Maar toch blij dat ik deze kans krijg. Al is het wel heel spannend!

   Like

 3. Pingback: Project gezond leven – 30 Days Of Yoga | Failing To Be Superwoman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s