Update over mijn kleine uk

Het is me opgevallen dat het al een tijdje geleden is dat ik hier nog iets geschreven heb over mijn zoontje. Aangezien ik deze blog gestart ben met de intentie om te schrijven over mijn leven als jonge mama, zou ik best nog eens iets schrijven over mijn leven als jonge mama.

De reden waarom het hier de laatste tijd stil was rond Sep, is dat er ook echt niet zoveel te melden is. Ik ben niet zoals die moeders die elke scheet van hun kind willen delen met de wereld. Leuk voor hen, niet mijn dada (ik denk dan dat het toch niemand interesseert). Wie mij volgt op Instagram weet dat ik wel graag af en toe een foto post van mijn belachelijk fotogeniek kind. Maar het kind is ondertussen 9,5 maanden oud (jaja, de ideeën voor het eerste verjaardagsfeestje zijn al serieus aan het opborrelen in mijn overactief brein). Het werd dus nog eens tijd voor een kleine update van wat mijn kleine uk allemaal uitspookt.

Altijd happy, die zoon van ons, zeker als hij in het zand mag spelen aan zee!

 • Sep “zwaait”. Het is leuk om te zien hoe hij enthousiast spastisch zijn armpje op en neer beweegt als “zwaaibeweging” wanneer ik “tot vanavond” zeg en zwaai als ik hem achterlaat in de crèche. Steevast voorzien van de breedste glimlach, uiteraard.
 • Als ik hem dan ga ophalen in diezelfde crèche, zie je zijn gezichtje oplichten en die glimlach weer verschijnen wanneer hij zijn blik richting mijn stem draait. hashtag smelt!
 •  Sep kruipt (nog) niet. Hij sluipt. Hij zet zijn teentjes op de grond, plant zijn handjes ver voor zich uit en trekt zich voort op zijn buik, terwijl hij met zijn voeten dat extra duwtje geeft. Hij gaat zo wel verbazingwekkend snel vooruit, amai die armspieren!
 • Sep staat zeer graag op zijn voeten. Als hij het sluipen beu is, dan zet hij zijn voeten plat op de grond en duwt hij zijn minikont omhoog. Neerwaartse hond enal! Als hij in de buurt van de salontafel of de zetel komt, oefent hij zich ook al in het optrekken. Dit begint al wonderbaarlijk goed te lukken. *trotste mama*
 • Sep zijn mondje staat niet stil! Hoewel hij nog geen echte woordjes zegt (oh, wat kijk ik daar naar uit!), heeft hij momenten waarop hij een volledige monoloog van gebrabbel afsteekt voor al wie het aanhoren wil.
 • Sep is muzikaal. Hij is verzot op onze piano en begint op en neer te wippen als hij een leuk liedje hoort op de radio (we zitten met een fan van de betere bass).
 • Sep begint verdorie ook een karaktertje te kweken. Hij is een droom van een kind, maar als iets hem niet aanstaat, dan zal je het geweten hebben. Gewoon omdat het contrast met zijn eeuwige glimlach zo groot is, denk ik. Maar eigenlijk ben ik wel blij dat hij toch ook goed weet wat hij wil. Hij moet alleen nog leren dat uiteindelijk mama en papa baas zijn…
 • “Amai, zo een gemakkelijk kind. Jullie hebben toch geluk met hem, hoor!” (en in onze – West-Vlaamse crèche: “tes toch ne froaien, hé”). Deze woorden krijg ik (bijna) dagelijks te horen en kan ik alleen maar beamen. Als ik verhalen lees/hoor van andere mama’s, dan hebben wij het echt getroffen met onze baby. Hij eet goed, drinkt goed, groeit goed, is lief, altijd gelukkig (karakter-momentjes uitgezonderd)… Onlangs zei een buurvrouw letterlijk: “dit is toch het ideale kind! Zo mooi, die grote blauwe ogen, dat mooie blonde haar! En zo flink!” (hij had daarvoor immers 10 minuten stilgezeten op haar schoot zonder een kik te geven – yeah, my baby rules!).
 • Sep is een beetje een aandachtshoer (sorry voor het woord) aan het worden. Doordat hij zo schattig, gemakkelijk en gelukkig is, krijgt hij natuurlijk zeer veel aandacht van iedereen rond hem. Hij is ook (voorlopig nog) het enige kleinkind en achterkleinkind aan mijn moeders zijde. Dus aan verwennerij geen tekort. En onze man staat er zeker niet weigerachtig tegenover…

Ogen om in te verdrinken

Ik weet het, eigen kind – schoon kind. Maar toch. Als ook anderen het zeggen, moet er iets van zijn, niet.

6 gedachtes over “Update over mijn kleine uk

 1. Pingback: Twaalf maanden Superpower | Failing To Be Superwoman

 2. Pingback: Twaalf maanden Superpower | Failing To Be Superwoman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s