Project gezond leven – 30 days of yoga – Deel 3

Ik heb al een derde van de challenge gedaan en ik moet zeggen dat ik er wel het plezier van begin in te zien. Ik heb mijn dagelijkse yogasessie nodig. Ook al is het soms maar een kwartiertje. Het gevoel van even te stretchen, mijn spieren te laten werken en te focussen op mijn ademhaling in plaats van op de to do-lijstjes is niet alleen aangenaam maar ook nodig.

We gaan dus verder!

Dag 11

Vandaag heeft Adriene het in haar mail over Shakti, naast Shiva een belangrijk symbool in de yogacultuur. Shakti staat voor energie, kracht en versterking. Blijkbaar staat ze vooral voor creatieve energie, vruchtbaarheid en vrouwelijke energie. De oefening van vandaag zou dus die Shakti energie moeten opwekken. Die Shakti energie kan voor iedereen iets anders betekenen. Ik ben er nog niet uit wat het voor mij betekent. Ik weet wel dat de oefeningen van vandaag zorgen voor een mooie stretch in mijn hamstrings. I like!

Dag 12

De sessie van vandaag is ideaal voor mij: “Yoga for Spinal Health”. Met “misvormde” en zwakke rug, kan een beetje extra versterking rond mijn ruggengraat kan nooit kwaad. En ja man, de vermoeidheid speelt me parten: het evenwicht bewaren bij de boomposities, het lukt niet echt goed. De gewrichten in mijn enkels kunnen deze pose ook nog niet zo lang aan. Adriene blijft meer dan twee minuten op 1 been staan, ik kan het de helft van die tijd volhouden. Oefening baart kunt, hoop ik dan…

Dag 13

Vandaag zijn de kernwoorden Endurance en Ease. Op minuut 4 doen we de oefening voor het stretchen van de schouders en bovenrug, wat echt enorm veel deugd doet nu! We komen opnieuw een paar keer in de “Warrior One” pose die we al kennen, maar we steken een tandje bij met een extra voorwaartse buiging. Vanaf minuut 14 komen we aan de pretzelachtige poses. Onze armen leggen we in een knoop en we wikkelen ons ene been over ons andere. Balans! Niet zo simpel. Ook wat lastig voor de enkel van het standbeen… Ik moet toegeven dat ik mijn tweede voet af en toe toch op de grond zet. Zeker als ze vanuit de pretzelpose overgaat naar een “Warrior Three” (ene been gestrekt naar achter, armen gestrekt naar voor), moet ik toch even een tussenstop maken. Wat kijk ik ernaar uit om net als zij met veel “ease” te blijven staan en een mooie houding aan te nemen!

Dag 14

Vandaag draait het allemaal om “Mindful Hatha Yoga”. Een beetje de zweverige kant van yoga dus… Ik bereid me al voor op heel wat gemediteer en “breathing” en lotushoudingen en zo. No way (gelukkig)! Het draait vooral om stretchen, “opening your heart” en rustig, bewust (“mindful”) bewegen. Mijn polsen zijn duidelijk nog niet veel sterker dan aan het begin van mijn challenge, ik hoop dat daar gauw verandering in komt. De sessie eindigt al na amper 16 minuten, dus ik doe er zelf nog enkele stretchoefeningen bij voor mijn rug, nek en schouders. Dat is het handige aan dansen: veel stretchoefeningen zijn hetzelfde (of gebaseerd op de yoga-poses). Dus ik kan hier wel gemakkelijk een beetje improviseren.

Dag 15

Woohoow, we zitten aan de helft! Dat wil zeggen dat ik het al 2 weken volhoud om dagelijks (ongeveer toch…) een halfuurtje uit te trekken voor de challenge. Dat wil ook zeggen dat ik maar 2 weken te gaan heb om deze 30 dagen te voltooien. Dat lijkt echt goed te doen. Ik kijk zelfs al uit naar mijn dagelijkse afspraak met Adriene. Zo ook vandaag! We werken naar de Half Moon. Nu ja, dat probeer ik toch… De eerste 5 minuten kan ik rustig opwarmen met Adriene, terwijl Sep mooi op zijn mat speelt. Na die 5 minuten begint hij wat lastig te doen. Ik kan het nog 5 minuten negeren. Daarna hou ik hem nog 5 minuten stil met brood. Maar vanaf minuut 15 moet ik de video toch pauzeren. Mijn zoontje blijkt koorts te hebben, vandaar… Ik geef hem wat Perdolan, knuffel hem en geef hem te eten. Gelukkig komt het lief op tijd thuis, zodat hij kan overnemen.

 

Yoga met een baby, een uitdaging…

 
 De laatste helft van de video kan ik dan toch focussen op die Halve Maan en dat is nodig, want balans blijkt belangrijk te zijn voor die pose… De vermoeidheid van de afgelopen gebroken nachten (lastige Sep, waarschijnlijk de aanloop naar de koorts van vandaag…) speelt mij ook parten. Ik verlies even mijn evenwicht en moet steun zoeken bij de salontafel. Voor de rest gaat het wel. Zelfs de Vinyasa – die zij zo gemakkelijk laat lijken – begint eindelijk een beetje te lukken. Maar vanaf morgen plan ik mijn yogasessie weer op een Sep-loos moment…

4 gedachtes over “Project gezond leven – 30 days of yoga – Deel 3

  1. Zal ik toch ook eens moeten bekijken! Klinkt goed om elke dag iemand te hebben die je aanmoedigt om Yoga te doen… Want als ik het zelf moet doen, lijkt snoozen deze dagen toch vaak interessanter dan Yoga. Niet dus, want mijn energiepeil gaat alleen maar naar beneden. I

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s