Morgenstond heeft melk in de mond

Goedemorgen allemaal!

Als trouwe volger van Lilith zag ik maandag haar aftrap voor een nieuwe #boostyourpositivity. Voor meer info over de opzet van deze Activia campagne en andere deelnemende bloggers, verwijs ik je graag door naar de website.

Dit jaar draait dus rond thema’s in plaats van aparte opdrachten. Daarnaast heb je uiteraard ook nog de Instagramchallenges met deze week de hashtags #showyourmorning en #mybedhead. Wie mij volgt op Instagram, heeft de eerste gehashtagde foto al zien passeren.

Zoals je aan de IG-hashtags ziet, is het thema van deze week dus ontbijt/ochtendrituelen. Blogpostinspiratie alom!

Sommigen hopen hier dus een herkenbaar ochtendlijke rush-verhaal te lezen. Pech! Ik hou echt niet van een rushy morning. Dan kan ik niet met een rustig gemoed naar het werk vertrekken en ben ik gegarandeerd iets vergeten (of zit ik de hele dag met het gevoel dat ik iets vergeten ben). Ik sta dan nog liever wat vroeger op voor een comfortabele ochtend – ontbijt is voor mij een must en kan wel een halfuur duren. Dus, dat is ook wat ik doe:

05.55: de wekker loopt af (als Sep ons nog niet wakker gemaakt heeft om 05.30…)
05.57: het lief en ik gaan ontbijten, vaak met Humo/smartphone… bij de hand, soms echt gezellig met een babbeltje (als we vol goede energie zijn opgestaan). Ik drink geen koffie, maar ik geniet van een tas koude melk bij mijn cornflakes of granola. Ik heb ook geen koffie nodig om wakker te worden. Een glaasje citroenwater doet het even goed!

IMG_2061

Zonder yoghurt is mijn ontbijt niet compleet

06.20: we maken onze lunch klaar (vaak boterhammetjes uit luiheid, maar soms ook eens een “specialleke”: slaatje, wraps, overschot van de dag ervoor…). (Als Sep al wakker is, zit hij mee aan de ontbijttafel en duurt het ontbijt langer, maar dat compenseert later wel.)
06.25: naar de badkamer. Douchen of wassen aan de lavabo (nee, wij douchen ons niet elke dag, is niet goed voor de huid, nàh!). Sep is vaak al wakker, maar zit rustig in zijn bedje te spelen. Geduldig aan het wachten tot mama en papa klaar zijn. Nu hij kan kruipen, zetten we hem op zijn mat en komt hij een bezoekje brengen in de badkamer.
06.45: het lief vertrekt naar zijn werk. Ik leg de laatste hand aan mijn outfit en “make-up” (laagje mascara op de wimpers, that’s it – natural beauty, aja! – of luiheid…).
07.00: ik kleed Sep aan.
07.10: ik ga met Sep naar beneden, tijd voor zijn ontbijt. Ook hij is een trage eter. Van wie zou hij dat hebben?

IMG_2062

Soms is Sep al wakker om 5u30 en zit hij dus samen met mama en papa aan de ontbijttafel

07.30: boekje voor de opvang invullen, verzorgingstas voor Sep klaarmaken, schoenen en jassen aan. Tassen in de auto zetten.
07.45: Sep en ik gaan de deur uit, richting crèche.
07.55: Sep is afgezet in de crèche en mama vertrekt richting werk.
08.20: ik ben geïnstalleerd, ingelogd en klaar om te beginnen werken.

Je ziet dat bij ons ochtendritueel alles nogal ruim gerekend is. De ene dag heb ik nog een kwartiertje over om wat met Sep te spelen voor we moeten vertrekken of enkele huishoudelijke taakjes af te werken, maar de andere dag is het toch juist gepast. Veel hangt af van de afgelopen nacht en het humeur van de huisgenoten.
Positief is wel dat ik dankzij mijn rustige ochtendroutine vol energie aan de dag kan beginnen.

Verloopt jouw ochtend even rustig of doen jullie het met minder tijd?

7 gedachtes over “Morgenstond heeft melk in de mond

  1. Auch, zo vroeg! Wij staan luiwammesgewijs pas om 7u op, maar ik ben nog thuis bij onze kleinste uk, dus 2 van de 4 gezinsleden moeten de deur niet uit. Ik smeer wel ’s avonds al boterhamlen. Dat spaart toch weer 10 minuten ovhtenddrukte uit.

    Like

  2. Ik heb toch ook zeker een uurtje nodig maar de boterhammen op voorhand smeren doe ik wel, kwestie van toch die 10 minuutjes langer in mijn bed te kunnen blijven liggen… Zo vroeg zou ik er toch niet uitgeraken denk ik. Alhoewel, misschien op maandagochtend wel maar tegen de vrijdag zou het me zeker niet meer lukken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s