Project gezond leven – 30 Days of Yoga – Deel 5

Dag 21

Het einde nadert, ondertussen zouden we al een kleine basis moeten opgebouwd hebben. Vandaag draait het erom om het plezier te vinden in de yoga. Ik heb er ook echt plezier in. Ik was vandaag “on a roll”. Mijn huis is proper, ik heb al goed gezweet in een dansles, ik heb een taart gebakken en mijn kind is gelukkig. Ik had dus veel zin in een halfuurtjes yoga met Adriene. Had. Want je voelt me al komen, erg goed is dat halfuurtje niet verlopen. Was ik te moe van de dansles? Was ik teveel bezig met mijn kind dat aan het rondkruipen was? Ik weet het niet, maar het ging niet. Ik kon mijn evenwicht niet vinden en het inademen lukte ook niet goed wegens een verstopte neus. Allemaal factoren die mij erop wezen dat het nu misschien niet het ideale moment was voor yoga. Maar ik moést en zou mijn sessie afwerken. Dan zou ik me toch voldaan voelen. Ik heb de sessie zo goed en zo kwaad als mogelijk afgewerkt, maar echt tevreden ben ik niet. Hopelijk kan ik me morgen beter concentreren en lukt het dan beter.


Dag 22

Ah, zondagochtend. Het lief is thuis en kan dus op Sep letten. Tijd voor mama om haar dag goed te starten met wat yoga. Het thema van vandaag is “Full Body Awareness”. En geloof mij, ik ben me zeer bewust van mijn lichaam! Stijve rug-, bil- en beenspieren van de dansles en yoga van gisteren, dus elke beweging zal ik goed voelen! Mijn bovenbenen trillen in elke warrior pose die we doen vandaag. Bij mijn forward fall buig ik toch een beetje door mijn knieën, in tegenstelling tot anders. Mijn lenigheid laat het dan wat afweten vandaag, de stretching doet toch zoveel deugd! Ik ben blij dat me geëngageerd heb voor deze uitdaging. Anders had ik nu een warm bad genomen en me in de zetel geploft, terwijl ik nu ook effectief iets doe aan mijn spierpijn. #vuistje!


Dag 23

Ik moet toegeven dat ik “door omstandigheden” (aka een ziek kind en geen goesting) 3 dagen heb overgeslagen. Vandaag voel ik echt de nood aan een yogasessie, dus we halen de volgende video uit de inbox. Leuk voor de neuroot in mij: de video van dag 23 duurt 23 minuten (hihi). Onderwerp van vandaag: Freedom and Forgiveness: find power and strength through acceptance, forgiveness and letting go. Dat “letting go” zie ik wel zitten. Het feit dat de video van vandaag ook weer op kracht gericht is, vind ik een dubbele plus. Nog eens “afzien” en echt voelen dat ik gesport heb. Maar het valt allemaal nog mee. Alleen de zijwaartse plank is een echte uitdaging. Uiteraard kan je jezelf bij gewone plank en andere poses nog meer pushen om het lastiger te maken en jezelf meer uit te dagen. Maar luister vooral naar je eigen lichaam!


Dag 24

Gentle Yummy yoga. Ideaal voor vandaag: de zieke baby ligt in de zetel te slapen, dus ik mag niet veel lawaai maken. De video duurt maar een kwartiertje, dus  gemakkelijk tussendoor te doen. Geen ingewikkelde poses of “planking” waarvan je armen gaan trillen. Neen. We blijven de hele tijd op de grond zitten/liggen en zorgen voor een aangename stretch in de benen. Perfecte voorbereiding voor alweer een lastige dansles van morgen. En een extra lange savasana om af te sluiten. Aaah, “allow, release and let go” bij elke ademhaling. Perfect aan het einde van een hectische week.


Dag 25

Dancing Warrior time! Vanaf nu zal Adriene minder “bazig” zijn: het is dus de bedoeling dat we ondertussen al een degelijke basis hebben om te kunnen freestylen. Zij geeft nog altijd een structuur mee, maar het is aan ons zelf om voor verdere invulling te zorgen. We hebben dus een stretching en enkele warrior poses. Daarna gaat Adriene door naar savasana, maar ik doe nog even door. Ik ga voor een mix van yogaposes voor extra stretching en buikspieroefeningen (bye bye mummy tummy!).
We hebben nu nog 5 dagen te gaan. Ik veronderstel dat we nog meer vrijheid gaan krijgen, wat me wel een beetje onzeker maakt. ik weet niet of ik voldoende creatief kan zijn met de basis. We zien wel…

2 gedachtes over “Project gezond leven – 30 Days of Yoga – Deel 5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s