25 feitjes over mij

Nog even wat inspiratie uit het Blogboek gehaald. Tijd om de persoon achter deze logjes nog wat beter te leren kennen. Hou je vast!

  

 1. Ik ben een twijfelaar: of het nu over mijn moederschap gaat of over de aankoop van een stofzuiger. Twijfelen! En af en toe ben ik dan eens écht impulsief. Ter compensatie, waarschijnlijk… Soms draait dat goed uit, soms ook niet.
 2. Hoewel ik niet de perfecte student was, ben ik toch trots op mijn studies. Bij het PMS (nu CLB) oordeelden ze immers dat ik na het zesde leerjaar wel Latijnse mocht proberen, maar dat ik het niet zou aankunnen. 1 jaar Latijnse, 3 jaar Grieks-Latijnse, 2 jaar Latijn-Moderne Talen en een diploma Taal- en Letterkunde later heb ik hen toch lik op stuk gegeven, denk ik…
 3. Ik kreeg van een orthopedist ooit de mooie reactie: “ge zijt gij helemaal misvormd, zeker?!” na het zien van de röntgenfoto’s van mijn rug. Leuk gevoel voor humor, die dokter! Stiekem voel ik me hierdoor wel een beetje “speciaal” 🙂
 4. Ik ben licht neurotisch en hou van even getallen en symmetrie.
 5. Mensen die mij niet goed kennen, denken soms dat ik verlegen en gesloten ben. Maar eigenlijk houd ik ervan om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Een echte Leeuw, heb ik me laten wijsmaken.
 6. Ik speel al 4 jaar lang steeds dezelfde liedjes op de piano, omdat ik me er niet aan kan zetten om een nieuw nummer te leren. Aan partituren nochtans geen gebrek…
 7. Ik heb een grote familie en wij zien elkaar écht veel. Echt een “My Big Fat Greek Wedding” gevoel met momenten. Maar I love it so much!
 8. Ik denk teveel na: over wat anderen van mij denken, over wat kan gebeuren, over wat gebeurd is…
 9. Ik werk beter en productiever met een volle agenda dan met een lege. Dan kan ik mijn werk beter structureren en ben ik meer gemotiveerd.
 10. Ik hou ervan om bij valavond door de straten te rijden / wandelen en binnen te kijken bij de huizen waar er licht brandt. Niet op een creepy manier. Gewoon gezonde nieuwsgierigheid. Het geeft me ergens ook een gevoel van gezelligheid. Wie dat niet graag heeft, doet zijn gordijnen maar dicht!
 11. Ik heb de dvd-box van Friends. Ik heb alle afleveringen al ontelbare keren gezien en blijf die bekijken. Het lief kijkt er al niet meer van op als ik hele dialogen zit mee te zeggen. Hihi 🙂
 12. Ik heb nooit graag (koolzuurhoudende) frisdrank gedronken. Voor mij geen cola en limonade. Nu, als volwassene die op haar gewicht wil letten, ben ik daar blij om. Geen cola-verslaving te overwinnen!
 13. Ik let dus (meestal) op wat ik eet, maar ik moet elke dag iets met chocolade gegeten hebben: een candybar, stukje chocolade, koekje met chocolade… Maar ik houd me aan één stuk (meestal toch;)).
 14. Bij een gehaktbroodje of gehaktballen eet ik graag wat grenadinesiroop (als “sausje”) – in plaats van de gekende krieken. Geleerd van mijn opa en als kind was ik er verzot op. Nu past dat niet meer in mijn gezondere (ahum) levensstijl, maar soms keer ik nog eens terug naar die oude gewoonte.
 15. Ik leer gemakkelijk (en graag) vreemde talen. Op sollicitaties kreeg ik altijd bewonderende blikken bij het aanschouwen van mijn talenkennis. Leuk hoor! 🙂
 16. Ik ben een tomatenfreak. Als kind al at ik gewoon een tomaat uit de hand. Nu nog eet ik elke dag een paar kerstomaatjes bij de lunch.
 17. Ik hou van de geur van koffie, maar drink het niet.
 18. Samengaand met het vorige puntje: ik kan dus geen koffie zetten. Vraag het me niet, want hij is gegarandeerd te slap of te straf. 
 19. Ik ben een controlefreak en word nerveus van zaken die ik niet kan controleren.
 20. Ik ben echt onhandig. Ik kon het 9 maanden lang op “zwangerschapslompheid” steken, maar eigenlijk ben ik ermee geboren.
 21. Ik ben nieuwsgierig! Dat uit zich in een zeer grote leergierigheid, waar ik wel een beetje trots op ben. Zo komt het ook dat ik van zeer veel dingen een beetje ken/kan (maar in niet veel echt uitblink, vind ik).
 22. Ik wil ooit graag een tweede kindje, maar ik ben zo bang om opnieuw een horrorbevalling mee te maken…
 23. Ik kan echt een “boertig wijf” zijn en luidere boeren laten dan mijn lief.
 24. Ik hou van de dynamiek en ongecensureerde praat tussen mannen. Soms zit ik dan ook liever een avond op café met mannen dan met vrouwen.
 25. Ik vind van mezelf dat ik goed kan koken (uitgezonderd koffie, zie puntje 18).  Tot nu toe heb ik daar ook alleen nog maar bevestiging van gehad. 

15 gedachtes over “25 feitjes over mij

 1. Jaja, dat binnenkijken doe ik ook graag 🙂 En ook niet op een creepy manier. En met het laten van frisdranken heb ik ook geen problemen. Cola drink ik gewoon niet graag en de meeste andere ook niet… Op een zeldzame keer een Sprit Zero maar daar blijft het dan ook bij.

  Liked by 1 persoon

 2. Pingback: Twaalf maanden Superpower | Failing To Be Superwoman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s