Move your body #boostyourpositivity

Lilith deelde deze vorige week haar ervaringen met haar vermoeide zwangere lichaam. Blijkbaar heeft ze het soms een beetje moeilijk om actief te zijn/blijven tijdens deze zwangerschap en daarom zocht ze herkenning bij andere moeders.

Helaas kan ik die niet geven. Ik kan echt zeggen dat ik tijdens mijn zwangerschap genoeg fut had om tot (bijna) het einde te blijven bewegen.

Ik was in de eerste 3 maanden wel zeer moe, maar ik was werkloos, dus ik kon slapen wanneer ik dat wou/nodig had.

Toch ben ik ook dan blijven sporten. Jullie weten al dat ik dans. We hadden toevallig ook een groot optreden in de tiende week van mijn zwangerschap. De intensieve voorbereidingen waren geen probleem dankzij de dutjes achteraf. Gelukkig had ik ook geen last van misselijkheid, want de zenuwen die toch altijd even door mijn lijf razen voor ik het podium opga hadden daar zeker geen goed aan gedaan… Na het optreden was het zomerstop, dus moest ik iets anders verzinnen om actief bezig te blijven.

Ik deed nog even verder met de rugschool. Tegen de zesde maand begon mijn buik in de weg te zitten. Wegens de “vernieuwde” anatomie van mijn buikspieren (de kinesist wist me erg smakelijk te zeggen dat je spieren echt uit elkaar getrokken worden tijdens een zwangerschap) was een intensieve work-out specifiek voor de buikspieren niet meer aangeraden.

Tijdens de zomerstop van de danslessen begon ik ook opnieuw met aquagym. Mijn mama doet dit al meer dan 20 jaar bij een ex-collega thuis en vroeger ging ik af en toe mee. Het leek me een goed idee om op mijn eigen tempo de oefeningen mee te doen in het water. Naarmate de buik meer en meer in de weg zat, liet ik de aquagymlessen voor wat ze waren en ging ik 1 à 2 keer per week gewoon zwemmen. De rust van een privé-zwembad en het gezelschap van mijn zus waren ideaal voor een uurtje zwemmen (lees: “bewegen in het water”). Tegen de achtste maand was mijn buik écht te zwaar geworden en was het nogal lastig om in en uit het zwembad te komen (ik dacht echt dat het trapje het op een dag zou begeven onder mijn gewicht :)). Ik kreeg ook steeds meer harde buiken na een zwemsessie, dus het leek me slim om ermee op te houden.

IMG_2077

Het volhouden gaat natuurlijk net iets gemakkelijker als het zwembad voor de aquagym er zo uitziet…

Als dit je positivity niet boost, dan weet ik het ook niet meer…

Daarnaast sprak ik geregeld af met een pas bevallen vriendin voor een wandeling met haar kleine baby op koele zomerdagen en warme herfstdagen. Voor beiden was het goed om in beweging te zijn, te genieten van de natuur en van de vele reacties op haar schattige zoon en mijn dikke buik.

Na mijn bevalling mocht ik 4 weken niets doen (echt niets, zelfs geen maxi-cosi met baby dragen). Na 6 weken begon ik opnieuw te dansen (wow, het verschil met mijn teamgenoten was groot! Weg conditie en lenigheid). Ik begon ook weer aan aquagym te doen. Dit in combinatie met de postnatale oefeningen van de kinesist. De kilo’s vlogen eraf (mede dankzij de borstvoeding, uiteraard!). Ik was echt trots op mezelf dat ik na 3 of 4 maanden alle zwangerschapskilo’s kwijt was.

Eens je begonnen bent, kan je niet meer stoppen, natuurlijk! Een vrouw verandert naar het schijnt als ze moeder wordt. Ik heb die verandering volgens mij vooral gemaakt op vlak van gezondheid. Ik wil een gezonde levensstijl meegeven aan mijn kind, dus dan moet ik bij mezelf en het lief beginnen.

Enerzijds probeer ik dus te letten op mijn voeding: gevarieerd, minder vlees en vers! Ik ga hier niet te extreem in te werk en volg geen diëten. Ik weet van mezelf dat ik dat toch niet volhoud en erg gezond vind ik al die eliminatiediëten precies toch niet (intolerantie en allergieën niet meegerekend, uiteraard!). Alles met mate en zoveel mogelijk variëren, dat is mijn motto!

Ik wil blijven bewegen omdat ik echt merk dat ik lusteloos word als ik een paar dagen niets gedaan heb. Zeker na de 30 dagen yoga challenge merk ik het verschil tussen een dag gesport en een dag niet gesport. Zelfs 20 minuten yoga maken het verschil (nooit gedacht dat ik dat zou zeggen…).
Ik wil actief bezig blijven en zeker nu ik meer “vrije” tijd heb, vul ik die graag voor een deel op met sport.
Ondertussen ga ik dus 1 à 2 keer per week naar de aquagym, dans ik op zaterdag en doe ik tussendoor af en toe aan thuisyoga. Daarnaast start ik binnenkort opnieuw met de rugschool om het korset rond mijn ruggengraat te verstevigen.

Voila, op de valreep dus toch nog een mooi voorbeeldje van “move your body” 🙂

5 gedachtes over “Move your body #boostyourpositivity

  1. Je bent wel goed bezig, als ik dat zo lees!
    Ik ben tot de laatste dag voor mijn bevalling blijven zwemmen, 70 lengtes zonder enige last… Zo zie je maar dat elke zwangerschap anders is hé 🙂
    Hier ook onmiddellijk alle kilo’s weg, en ik was daar ook heel trots op… Ik leef ook veel bewuster en gezonder sinds ik mama ben. En ik vind het echt leuk zo.

    Liked by 1 persoon

  2. Pingback: Mamafien probeert Herbalife en deelt cadeautjes uit!  | Failing To Be Superwoman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s