#boostyourpositivity Family Time

De laatste opdracht in het teken van #boostyourpositivity gaat over de kids/familie en quality time met deze wezens. Oon vroeg ons hoe wij die waardevolle tijd met onze kinderen spenderen. Wel, dat zal ik eens rap gaan vertellen, ze!

Wij hebben nog maar 1 kindje en het is nog niet eens een jaar oud (bijna, bijna!). Hij houdt van aandacht, dat wel, maar hij heeft dus nog geen eisen naar activiteiten toe. Ik kan het ventje eigenlijk op een paar simpele manieren snel content maken.

 • Na de crèche heeft meneertje meestal een bad-moment. Hij houdt ervan om de hele badkamer (en mama) nat te spetteren. Het is een plezier om het kind zo bezig te zien.
 • Na het bad is het massagetijd! De gelukzak krijgt bijna dagelijks een zalige massage van zijn mama, met de verzorgende crèmes die zijn lichaampje zo nodig heeft.
 • Als ik aan het koken ben, kruipt Sep meestal gewoon wat rond in de living/keuken (alles is open bij ons, dus ik kan hem perfect in de gaten houden). Soms wil hij meedoen met wat mama doet en dan zet ik hem in zijn stoel met tafeltje in de keuken. Ik geef hem een houten of plastieken lepel en een beker en meneer mag zich uitleven. Het bestek valt meer op de grond dan dat hij er werkelijk iets mee doet, maar hij heeft toch veel plezier in het “samen koken” met mama.  
 • Sep eet nog niet zelfstandig, dus zijn etenstijd is ook nog altijd een quality time momentje voor ons beiden.
 • Na zijn flesje is hij ofwel zeer moe ofwel zeer actief, afhankelijk van… tja, ik weet eigenlijk niet goed waar het van afhangt, van hoe zijn hoed staat zeker… Als hij actief is, speelt hij nog wat terwijl mama eet. Als hij moe is, vlijt hij zich lief tegen mij aan en kijken we nog even in een boekje. Daarna wil hij het liefste van al op mijn schoot in slaap vallen. Het liefste van al laat ik hem daar ook liggen. Tot mijn arm moe wordt en ik hem in bed leg 🙂

Je vraagt je misschien af waar de papa is in dit verhaaltje. Neen, hier volgt geen dramatisch afwezige-vader-beklag. Het lief heeft gewoon een erg druk leven. Een “dagtaak” waarvoor hij soms onmenselijke uren werkt en daarnaast een eigen brouwerij in bijberoep om alle vrije momenten op te vullen. Hij en zijn compagnon beseften gelukkig bij de komst van hun respectievelijke kinderen dat dit niet kon blijven duren. Ze hebben dus beslist dat ze op zondag niet werken (het occasionele administratie-uurtje of bierfestival niet meegerekend). Die zondagen zijn familiedagen. Dan laat ik de zorg voor Sep grotendeels aan de papa over terwijl ik me in de voormiddag over het huishouden ontferm of geniet van een uurtje me-time. Hij neemt die taak ook met veel plezier uit mijn handen en geniet van zijn vader-zoonmomentjes. Het lief heeft dus niet van die kleine dagelijkse ritueeltjes die ik wel heb, maar hij heeft (meestal) een volledige zondag om aan zijn gezin te besteden. De namiddagen zijn dan voor wandelingen tussen de velden of in een park in de buurt. Dit helpt ons om de rush van de week te vergeten. Of een etentje bij familie, waarvan er zoveel zijn, that does the trick too…

  

Ik kijk soms echt al uit naar wanneer Sep kan lopen en bladeren omhoog schopt in het bos. Of naar samen gezelschapsspelletjes spelen op regenachtige dagen. Of… naar zoveel. Maar voorlopig geniet ik met volle teugen van alles wat we nu al samen kunnen doen. #lovemyfamily enal! 😊 

4 gedachtes over “#boostyourpositivity Family Time

 1. mooi! jullie zien er een leuk gezin uit 🙂
  en ik vind het fijn dat je niet je beklag doet over je vriend en zijn drukke leven, zo goed dat jullie erin overeenkomen. bij mij en mijn vriend is dat ook zo, en het is perfect op die manier!
  x

  Liked by 1 persoon

  • Dankje! 😊 En waarom de weinige tijd die je samen hebt gebruiken om te klagen als je kan genieten van het samenzijn? (En als het een té erge periode geweest is, maakt hij het altijd wel goed met een beetje extra Q-time met mij achteraf 😄).

   Like

   • bij ons is dat ook. de momenten dat we alle drie samen zijn, zijn schaars, maar des te leuker.
    en inderdaad, bewust momenten van quality time inlassen met je vriend is superleuk. wij doen dat ook, en dat is zoveel plezanter dan elke avond samen in de zetel hangen en niks tegen elkaar zeggen.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s