Mamafien probeert Herbalife en deelt cadeautjes uit! 

Jaja, zo hard verkondigen dat ik NIET aan diëten doe en dan doe ik dit…
Sta me toe even verdere uitleg te geven.

Twee maand geleden deed ik aan de ingang van de Delhaize mee aan een enquête i.v.m. stress en gezonde voeding. Normaal loop ik die mensen straal voorbij (ja, ik ben er zó ene), maar nu heb ik toch maar geantwoord op hun 3 vragen. Ik gaf ook in alle naïviteit mijn e-mailadres door en maakte kans op een gratis bodyscan. Ik vergat dit hele voorval, want “ik win toch nooit iets”. Tot begin november. Ik kreeg een berichtje van Evelyn van Herbalife met de mededeling dat ik de bodyscan gewonnen had en iemand mocht meebrengen. Ik legde meteen een afspraak vast nam mijn moeder mee.

“Je weet toch dat die zaken alleen maar bedoeld zijn om reclame te maken voor hun eigen producten en dat ze je zeker iets zouden proberen aan te smeren.” “Ge gaat daar toch niet mee beginnen zeker, met van die diëten en sapjes enal!”

Waarom ik dan toch naar die bodyscan ging?

Jullie weten dat ik bezig ben met gezonder te gaan leven. Om volledig geïnformeerd te kunnen focussen op mijn werkpunten, wilde ik wel eens weten hoe het nu eigenlijk zit met mijn vetgehalte, spiermassa en weet ik veel wat ze daar nog allemaal testen. Ik wilde weten of ik goed bezig was of niet. Ik ging me zeker niet laten overhalen om aan zo een dieet te beginnen. Tja…

  
Veel heeft die bodyscan eigenlijk niet om het lijf. Je doet je schoenen en kousen uit (weer typisch ik om net die dag een kleedje en nylonkousen aan te doen) en gaat op een weegschaal staan. Je moet in elke hand een staaf houden die verbonden is met de weegschaal. Je staat hier een halve minuut terwijl dat ding allerlei berekeningen uitvoert.

Daarnaast moet je nog een vragenlijst invullen die peilt naar je manier van eten en leven, je stressbeleving enzovoort.

Op basis van deze twee zaken krijg je een algemene score en specifieke scores die je zeggen hoe gezond je bent.
Laten we zeggen dat ik behoorlijk schrok van mijn scores. Ik dacht dat ik goed bezig was, maar een klein voorbeeldje: ik heb een hogere “metabolische leeftijd” dan mijn moeder! Wat die “metabolische leeftijd” precies inhoudt, ben ik vergeten. Toen ik het cijfer zag staan, verloor ik even mijn concentratie. Ok, mijn mama is ook wel heel sportief en haar lichaam heeft al 25 jaar de tijd gehad om te recupereren van haar laatste zwangerschap. Dat van mij heeft er 11 maanden recuperatie op zitten. Dat excuus blijf ik hardnekkig volhouden, nàh!

Het was dus vooral de schok bij het zien van mijn resultaten die mij ertoe aanzette om in te gaan op het aanbod om een proefpakket te kopen voor 15 euro. Plus het feit dat het hier vooral om supplementen gaat en niet zozeer een eliminatiedieet inhoudt, maakt dat ik toch iets sneller overtuigd was.

  

Wat houdt dit proefpakket dan wel in?

 1. 6 zakjes met poeder (vanillesmaak) voor de shake die als ontbijt zal dienen.
 2. 8 tabletten die al supplement moeten dienen.

Wat moet je daarmee doen?

 • Je vervangt je dagelijkse ontbijt door een shake: poeder + 250ml amandel- of andere plantaardige melk + eventueel fruit naar je eigen goesting.
 • Je neemt dagelijks ook een kruidentablet. De laatste 2 dagen neem je 2 tabletten.
 • Voor de rest eet je normaal (uiteraard zo gezond mogelijk) en drink je minimum 1,5L water/dag.

Wat na een week?

Na een week onderga je opnieuw een bodyscan. Je moet geen spectaculaire resultaten verwachten na amper 6 dagen. Je zou je echter wel beter moeten voelen en dàt is wat telt. Soms zie je dat ook vertaald in de tweede bodyscan, soms niet.

Ik had de laatste 3 dagen van mijn “kuur” helaas buikgriep, dus de resultaten waren hierdoor wat beïnvloed. Het “beter voelen” was dus ook niet bepaald op mij van toepassing.

Als je beslist om verder te doen met shakes, dan krijg je er ook de gratis opvolging bij door de consulente en tips voor een gezondere levensstijl. Dat laatste lijkt me vooral interessant. Tips voor gezonde tussendoortjes, gezonde lunch… Leuk!

Mijn verdict:

 • Ik stond wat weigerachtig tegenover shakes in plaats van een maaltijd. Ik dacht dat ik niet genoeg zou hebben. Maar eigenlijk heb ik niet meer honger gehad dan anders. Je moet sowieso rond 10u een stuk fruit eten in het kader van de “Herbalife-levensstijl”, maar dat deed ik sowieso al.
 • Ik verwachtte mij al aan crashdiëten, elimineren, jojo-effecten… Maar gelukkig zag ik dat verkeerd. Het is geen dieet waarbij je moet afzien en niets meer mag eten. Met de shakes voeg je eigenlijk gewoon de nodige vitaminen en mineralen toe aan je dagelijkse voeding die je misschien niet altijd binnen hebt met je gewone maaltijden. Het is een beetje zoals de vitaminetabletten die zovelen onder ons nemen als de winter in aantocht is.

Ik moet eerlijkheidshalve wel toegeven dat ik niet voort doe, omdat ik er het geld niet voor over heb. Al ben ik wel blij dat ik nu weet hoever ik sta en wat ik nog te doen heb. Misschien vraag ik binnen een jaar nog eens een bodyscan aan.

Nu komt iets heel tof: mijn eerste giveaway!  Ik mag 2 van mijn lezers blij maken met een bodyscan in een Herbalife office bij jou in de buurt. Wilde jij altijd al eens weten of je meer spieren hebt dan vet? Wil je die shakes misschien ook eens uitproberen? Ben je ook al even aan je lijn of je gezondheid aan het werken maar zit je vast en wil je wel eens weten waaraan dat ligt? Laat in de comments weten waarom jij een bodyscan wilt en misschien krijg jij er één van mij! Je hebt nog tijd tot woensdag 25/11 – 23.59u. 

Succes! 

 

9 gedachtes over “Mamafien probeert Herbalife en deelt cadeautjes uit! 

 1. Wel ik zou dat wel eens willen weten na al dat trainen en met voeding bezig te zijn en wat ik nog zou kunnen verbeteren om mijn vetpercentage naar beneden te krijgen,…..hopelijk word ik niet teleurgesteld 🙂

  Like

 2. Waauuww, net op de valreep kan ik hier nog meedoen! Ik ben eigenlijk heel nieuwsgierig naar zo’n bodyscan. Ik ben een fervente loopster, maar het afgelopen jaar hebben een knieblessure en een nekhernia mij behoorlijk wat parten gespeeld waardoor er dus een aantal kilootjes bij gekomen zijn. Vaak denk ik dat de verhouding vetmassa versus spiermassa wel ok is (whisful thinking zeker?), maar het zou super zijn als ik dat eens mooi in cijfertjes zou zien. Fingers crossed dus! Lieve groet, V.

  Liked by 1 persoon

 3. Pingback: Good Riddance Day | Failing To Be Superwoman

 4. Hey mama van Fien,
  Ik heb ook zo’n test gewonnen… Kan je iets meer zeggen over wat dat ze allemaal testen aub? Of is het werkelijk enkel een minuut op een weegschaal gaan staan?! Ik zou alleen maar meer sceptisch worden als ze op basis van zo’n test me allerlei spullen gaan aanbevelen…

  Like

  • Hej Bart, dankje voor je reactie. Je moet eerst een vragenlijst invullen over je levensstijl en daarna is het idd gewoon op een weegschaal staan. Plus een taillemeting. De hele opzet is uiteraard het verkopen van de producten, maar daar kies je uiteindelijk zelf voor.

   Like

 5. Pingback: Diëten als een Superwoman | Failing To Be Superwoman

 6. Pingback: Twaalf maanden Superpower | Failing To Be Superwoman

 7. Pingback: Twaalf maanden Superpower | Failing To Be Superwoman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s