Good Riddance Day

In New York verscheuren veel mensen vandaag weer hun slechte herinneringen van 2015 om in 2016 met een schone lei te beginnen. Ik kende het concept zelf niet voor ik erover las in De Standaard Online deze ochtend, maar ik ben er wel voor te vinden.

Velen verscheuren daar hun – waarschijnlijk veel te hoge – rekeningen en foto’s van Donald Trump. Maar iedereen geeft er zijn eigen invulling aan.

2015 was voor mij een jaar met vallen en opstaan. Met heel veel mooie momenten die ik wil koesteren, maar ook met minder aangename herinneringen die ik zo snel mogelijk wil vergeten.

Ik gooi vandaag deze gebeurtenissen en gedachten in de “shredder”:

 • De maskers van sommige mensen die afvielen en wat erachter zat dat niet erg mooi bleek te zijn.
 • De gezondheidsproblemen en bijkomende onzekerheden die onze zomer serieus in de war stuurden. Gelukkig bleek het allemaal veel beter mee te vallen dan eerst gedacht (goeie engelbewaarder, denk ik).
 • De vele niet zo erge, maar wel zeer vervelende gezondheidsprobleempjes van ons zoontje.
 • Onze zomervakantie aan zee waar we iets meer water zagen dan gehoopt…
 • De slechte punten die ik scoorde op mijn bodyscan. Al waren die wel een goede motivator om mijn gezondere levensstijl verder te zetten.

Voor de rest was 2015 eigenlijk wel een redelijk fantastisch jaar. Al het negatieve werd overschaduwd door dat fantastische wondertje dat nu bijna 13 maanden in ons leven is. Een waas van roze wolk, zeg maar. Met hier en daar een occasioneel lichtgrijs stukje.

Ik heb in 2015 enkele mentale en fysieke stappen gezet die de aanzet moeten vormen voor wat (hopelijk) een prachtig 2016 zal worden. Looking forward to it!

Welke herinneringen van 2015 gooien jullie maar al te graag in de versnipperaar? Ik lees het graag hieronder, nieuwsgierig Fientje als ik ben 🙂 

14 gedachtes over “Good Riddance Day

 1. Tot vandaag kende ik het concept ook niet, maar ik vind het wel iets hebben. Al moet ik zelf wel goed nadenken over wat ik in de versnipperaar zou gooien want 2015 was een mooi jaar 🙂 Prettig eindejaar & een spetterend 2016 gewenst!

  Liked by 1 persoon

 2. Wat een geweldig idee, dat verscheuren. Ik wil heel graag het sms’je verscheuren waarin stond dat het dochtertje van goede vrienden van ons leukemie heeft. Maar de behandeling blijkt te werken, dus dat komt goed. Het moet gewoon!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s