Woensdag Wensdag

Kookboeken zijn mijn ding. Het begon bij “Ons Kookboek” van de KVLV waar ik de basis van het koken uit leerde (en die ik nu nog soms raadpleeg als ik niet weet hoe ik een bepaalde groente moet klaarmaken). Daarna volgde de reeks van Jeroen Meus waaruit ik de klassiekers haalde. In het teken van mijn persoonlijke “project gezond leven” ga ik voortdurend op zoek naar lekkere, gezonde en vooral gemakkelijke gerechten. Die zoektocht naar gerechten heeft mij al verschillende kookboeken opgebracht. En een verlanglijstje met kookboeken die ik graag nog in mijn boekenrek zou hebben.

Hierbij 5 boeken die op dat lijstje staan.

 1. Plenty van Yotam Ottolenghi

  Plenty

 2. Powerfood van Rens Kroes

  Rens Kroes

 3. Puur eten dat je gelukkig maakt van Pascale Naessens

  Naesens

 4. Nigellissima van Nigella Lawson

  Nigellissima

 5. I love Health van blogster Daisy Oppelaar

  I Love Health

Hebben jullie ervaring met (één van) deze of andere boeken? Tips zijn zoals altijd meer dan welkom! 

13 gedachtes over “Woensdag Wensdag

  • De volgorde is eerder willekeurig hoor 🙂 Maar Ottolenghi is sowieso wel een toppertje. De titel van dat boek van jou zegt met iets, maar ik zou het eens moeten opzoeken. Dankjewel voor de tip!

   Like

 1. Die 1ste 4 staan ook op mijn lijstje (laatste boek ken ik niet, maar op die blog zal ik zeker eens een kijkje gaan nemen). Wat ik hier momenteel op mijn kookboekenrekje in de keuken staan heb (de meerderheid staat op een bankje in de kelder en af en toe wissel ik dan eens af): ‘Claudia kookt klassiek’ en ‘Het weekend ontbijtboek’ -> leuke recepten en prachtige foto’s!

  Like

 2. Ik ben grote fan van de kookboeken van Pascale Naessens. Alhoewel ik absoluut geen keukenprinses ben slaag ik er (meestal) wel in om haar recepten tot een goed einde te brengen. En ze zijn bovendien ook nog eens gezond, dubbele winst 🙂

  Liked by 1 persoon

 3. Plenty stond hier op de Kerst-wishlist en nu in de kookboekenkast! En Plenty More trouwens ook. Ik heb er nog niks uit gemaakt, maar dat zal niet lang meer duren. De volgende op mijn wishlist is Vegarabia 🙂

  Like

 4. Mijn eerste kookboek was ook dat van de KVLV, zo veel jaar geleden gekregen van de mama toen ik alleen ging wonen ;-). Het tweede was de 200 klassiekers van Jeroen Meus. En nu voor nieuwjaar kreeg ik de 2 kookboeken van Pascale Naessens cadeau. Ik vind ze ook een aanrader! En ik ben heus geen keukenprinses, maar haar recepten zijn simpel, snel klaar en de ingrediënten die je nodig hebt vind je gewoon in de supermarkt.

  Liked by 1 persoon

 5. Ook mijn eerste kookboek was van de KVLV – had ik gekregen toen ik ging trouwen omdat ik toen nog geen aardappel kon schillen… Veel jaren geleden was ik fan van Piet Huysentruyt en nu van Pascale Naessens: gezond, snel en makkelijk!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s