10 years of love

 

Girl sees boy on the bus. Boy sees girl. Boy smiles at girl. Girl talks to boy. They go on a date. They become boyfriend and girlfriend.

Uiteraard is het verhaal eigenlijk veel uitgebreider! Wie het wil horen, moet het maar aan mijn vriendinnen vragen, zij herinneren zich nog heel goed hoe ik met blinkende ogen vertelde over de “busboy” 🙂

Die eerste dates zijn ondertussen een mooie herinnering die het begin betekenden voor 10 goed gevulde jaren. Veel liefde, veel uitdagingen, veel plezier, maar ook af en toe moeilijkheden.

love is

We’ve come a long way en ik durf echt te zeggen dat ik de liefde van mijn leven gevonden heb (cue: romcom-muziekje). Dat durf ik eigenlijk al een aantal jaar te zeggen. Er zijn zo van die kleine dingetjes die maken dat ik elke keer weer denk: ja, dit is het! Om er maar 10 te noemen:

 • De manier waarop hij mij kan geruststellen als ik weer eens teveel pieker. Hoe hij gewoon ook rustig kan blijven als ik dat niet ben.
 • Zijn passie en doorzettingsvermogen voor zijn job.
 • Hoe wij over alles kunnen praten. Echt over àlles…
 • Hoe hij mijn familie verliefd op hem liet worden vanaf het eerste moment dat ze hem zagen.
 • Zijn looks, maar daar kan ik een geheel apart artikel aan wijden.
 • Hoe hij vanaf de eerste seconde na de geboorte van Sep de liefdevolle en verzorgende vader was/is die ik altijd al in hem zag.
 • Hoe we keihard op dezelfde golflengte zitten qua humor. En hoe wij soms de enige 2 personen op die golflengte lijken te zijn. En hoe zalig wij dat vinden.
 • Hoe ik me erger als hij weer eens te goed en te diplomatisch is, al dan niet in zijn eigen nadeel.
 • Hoe ik bij hem en dankzij hem een leukere persoon ben en hoe mensen ons ook altijd zo een tof koppel vinden. #dikkenekkerij 
 • Hoe onze relatie organisch lijkt te komen alsof het zo bedoeld was – no drama!.
 • Hoe ik pijn had bij elk puntje dat ik uit deze lijst verwijderde om toch maar aan die 10 te komen. En hoe ik die lijst nu alweer kan aanvullen met nog eens zoveel puntjes. En morgen weer. En overmorgen weer.

Ik zou kunnen zeggen dat ik het getroffen heb met hem. Dat is ook wel zo. Maar eigenlijk hebben wij het getroffen met elkaar. We brengen het beste in elkaar naar boven. We willen dezelfde dingen. De communicatie is ijzersterk. De liefde nog sterker. De onvoorwaardelijke steun aan elkaar en de schouder om op te huilen als het eens tegenslaat. Net als elk koppel hebben wij ook onze hindernissen, maar we werken er samen aan om die te overwinnen.
Nog een laatste portie meligheid om af te sluiten: De eerste “klik” is de aanzet, het respect en het geduld zorgen ervoor dat de liefde kan groeien. Liefde is als een bloem, ze kan uit zichzelf al prachtig zijn, maar als ze niet verzorgd wordt, dan verwelkt ze.
Die van ons krijgt alleszins genoeg water en zonlicht!

6 gedachtes over “10 years of love

 1. ik moet regelmatig eens op de rem gaan staan om onze bloem water te geven (allé, wij moeten op die rem gaan staan), want amaai, je zou dat vergeten in drukke tijden! Mooi dat het bij jullie vlot verloopt!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s