Een Superwoman’s tips voor 48 uur in Londen

Vorige maand vierden wij onze tiende verjaardag in de bruisende hoofdstad van de UK.
Het lief was nog nooit in Londen geweest en ik herinnerde mij niet veel meer van mijn bezoekje van 16 jaar geleden. We wilden dus zoveel mogelijk van de stad ontdekken in dat korte weekendje dat we er zouden zijn. Er stond teveel op onze wishlist en op de planning. We moesten dus schrappen en onze planning gaandeweg aanpassen.

In plaats van een echt reisverslag in dagboekvorm, geef ik jullie liever mijn tips mee voor een ultrakort tripje in Londen. De metro is het ultieme vervoersmiddel voor als het snel moet gaan. Iedereen weet uiteraard dat je een Oyster Card moet nemen, super gemakkelijk en in elk station op te laden. Wij wandelen echter vooral heel veel op citytrips, omdat we op die manier toch het meeste van de stad gezien hebben. Niet leuk voor de voetjes en de rug, maar bij mooi weer neem je dat er graag bij.

Goed, over tot de orde van de dag. Mijn top tips voor Londen, haha!

Deze bezienswaardigheden zijn zeker de moeite waard. Bij sommige is een glimp in het passeren genoeg, andere moet je echt dichterbij gaan bekijken.

 1. Royal Albert Hall: mooi aan de buitenkant. Binnen speelde op het moment dat wij er waren Cirque Du Soleil. Helaas niet binnen geweest, maar ik verwacht eigenlijk een even mooie binnenkant als de buitenkant.

  DSC_2783

  Royal Albert Hall

 2. Saint-James’ Park: één van de “kleinere”  parken, tussen Buckingham Palace en The Horse Guard Square (waar de befaamde Change of the Guards doorgaat). Zo gezellig! Met kleine paadjes tussen romantische bloemenperkjes en vijvers met eendjes en kindjes die de eendjes voederen.
 3. Trafalgar Square: Veel verkeer dat rond het plein rijdt, maar op het plein zelf valt het al bij al goed mee. Ook nog een relatief rustig plein voor je aan de circus van Piccadilly komt. Zeker ’s nachts een bezoekje waard. Al was het maar om ten huwelijk gevraagd te worden op een leeg plein 😉 😉 (Ja, zo deed mijn lief het, geheel onverwacht en ongepland, toen ik midden in de nacht foto’s aan het maken was van een leeg Trafalgar Square. En ja, ik ben daar superblij mee! En ja, er waren traantjes! En ja, de ring is prachtig – en hij past!  En neen, we hebben nog geen datum of zaal of andere concrete plannen.).

  IMG_3447

  Een leeg Trafalgar Square. 30 seconden later zat mijn lief naast mij op 1 knie. 

 4. Shakespeare’s Globe, langs de Thames. Uiteraard niet het origineel, maar een exacte replica waar in de zomermaanden nog altijd voorstellingen van de Bard worden opgevoerd. Een tip van o.a. de schoonzus en één die ik graag doorgeef. Volgende keer ga ik in de zomer en bekijk ik zo een voorstelling!

  DSC_2917

 5. Covent Garden: een overdekte marktplaats zoals je er wel meer hebt in Londen, maar gezelliger, minder druk en met schattige oude winkeltjes rondom het middenplein.

  DSC_2975

 6. Neem de rode bus naar Shoreditch High Street en wandel van daaruit door de City terug naar de Thames met de Tower, Big Ben en Westminder Abbey als grote eyecatchers. Let op dat je geen “London Tours” bus neemt, maar een gewone “lijnbus”. Dit zijn ook rode dubbeldekkers, maar je betaalt slechts 1,5 pond om eender waar heen te gaan, ipv 15 pond voor een tourtje langs de bezienswaardigheden.  Die zie je langs de gewone ritten ook, hoor. Je doet er wel iets langer nodig, maar dat hadden we er graag voor over.

 

Sommige tourist traps die we niet aanraden voor een kort tripje (of sommige zelfs helemaal niet):

 1. Hyde Park: een gigantisch grasplein met een weg in het midden. Ideaal voor een groot event, maar niet voor een middagje gezellig kuieren met je geliefde.
 2. Harrods: het bekende luxewarenhuis. Vooral zeer druk en zeer groot. De Chanel handtassen zijn uiteraard om bij in zwijm te vallen, maar nadat we net niet uitgegleden waren over het kwijl dat aan de vitrinekasten lag, hielden we het maar voor bekeken.
 3. Picadilly Circus en Soho: dat eerste wordt het Times Square van Londen genoemd. Met reden: grote neon reclames en vooral héél veel volk. Ik zag er niet veel van, want ik was bezig me een weg te banen tussen de duizenden toeristen. Soho ligt er vlak tegen, dé bekendste uitgaansbuurt van Londen en je zal het geweten hebben. In het weekend is het hier op de koppen lopen. Om 21u staat er voor de chicste clubs al een rij tot aan de voordeur van de volgende. De “bouncers” checken ieders ID – vooral die van de vrouwen – en laten je er niet zomaar in. In deze buurt moet je zijn voor binge drinking en  shaken op de vette beats van de hipste deejay’s (Haha, daar is een zin die ik nooit had gedacht te moeten schrijven).
 4. The London Eye: De rij wachtenden is extreem lang, zelfs bij regenweer waar je volgens mij echt niet verder ziet dan 100m. Het duurt een halfuur voor je boven bent. Een volledig ritje duurt dus een uur. Volgens mij is het eerste kwartier leuk: oooh, we gaan hoger en ik zie dat en dat en dat! Tegen dat je boven bent, heb je alles gezien en is het nog een halfuur wachten tot je beneden bent. Neen, geen haar aan ons hoofd dacht er nog maar aan om hiervoor te gaan aanschuiven.
 5. Change of the Guards / Horse Parade: we kwamen hier toevallig langs toen het pas begon. Het is vooral wachten tot de guards en hun paarden iets doen. Wij gaven het op. Zo erg interessant was het nu ook weer niet en ons zicht was belemmerd door de toeristen die elkaar verdringen om een selfie te maken met zo een wachter. Als je er toevallig langsloopt, blijf zeker even staan om te kijken naar de kunstjes van de paarden, maar trek er niet speciaal tijd voor uit in je zo al overvolle schema. Of doe dit eens als je voor langere tijd in Londen bent.

  IMG_3519

  Ik heb me een halfuur staan afvragen wat die eerste man onder zijn mantel verborgen hield. Iemand die een gokje wil wagen? 

 

Dan geef ik graag nog de plekjes mee waar wij lekker gegeten en gedronken hebben. In een grootstad als Londen zijn er uiteraard honderden zulke leuke plekjes te vinden, dus andere tips voor volgende trips zijn altijd welkom!

 1. We logeerden in The Sanctuary House Hotel en Pub. Super locatie: centraal, maar toch rustig. Heel vriendelijk personeel. De kamers zelf zijn ruim en verzorgd. Aan de afwerking hier en daar zie je wel dat het hotel zijn beste tijd gehad heeft en een onderhoudsbeurt kan gebruiken. Maar al bij al zeer tevreden. In de pub beneden kan je ontbijten (buffet en à la carte – de pancakes waren helaas op…), lunchen en dineren en is er ’s avonds een gezellige drukte. Het eten is er lekker en er is een korte, maar mooie bierkaart.
 2. Omdat we dan toch in het drukke Soho waren en we niet te ver meer wilden voor een slaapmutsje, gingen we de 68 and Boston Wine Bar binnen: mooi interieur, vriendelijk personeel en uitgebreide wijnkaart. Helaas op een vrijdagavond ook gigantisch veel luide en drukke Britten. Gelukkig lijken die om 23u allemaal naar huis of naar een club te gaan, want het laatste halfuurtje dat we er zaten, werd het aangenaam rustig.
 3. Op zaterdag gingen we lunchen in Côte langs de Thames. Als het mooi weer is, heb je vanop het terras een mooi zicht over Engelands bekendste rivier. Wij werden door de regen en gure wind naar binnen geduwd. Groot restaurant met mooi interieur en alweer heel vriendelijk personeel. Het eten is geïnspireerd op de Franse keuken en echt heel lekker. Niet goedkoop, maar de prijs zeker waard.
 4. Op zaterdagavond aten we bij Jamie’s Italian aan Piccadilly. Eerlijke, lekkere kost in een interieur dat duidelijk geïnspireerd is op de bruine kroegen. Geen fancy schmancy sterrenkeuken, maar lekker en eenvoudig. Alleen wel erg druk. De volgende keer zoek ik een Jamie’s elders in Londen. Moeilijk is dat niet, ze groeien er als paddenstoelen uit de grond.

 

Deze lijst is verre van compleet en ik heb ook nog een gigantische wishlist voor mijn volgende bezoek aan de stad. O.a. Camden en de Kensington Roof Gardens staan zeer hoog, maar dat is voor de volgende keer. En die komt er zeker! Londen is een veelzijdige en uitgestrekte stad. Je komt er ogen en zeker tijd tekort!

Dus, London, I’ll be back, baby!

 

11 gedachtes over “Een Superwoman’s tips voor 48 uur in Londen

 1. Van harte proficiat! Op citytrip doe ik ook graag veel te voet… wel altijd moe en zere voeten bij de thuiskomst… Shakespeare’s globe vond ik ook een van de interessantste bezienswaardigheden terwijl ik de indruk heb dat daar niet veel mensen gaan naar kijken!

  Liked by 1 persoon

 2. Woohoo, leve Trafalgar Square! 😉 Naast Shakespeares Globe heb je ook nog een indoor theater dat helemaal in de stijl van toen is nagebouwd, met veel hout en kaarsen als enige lichtbron. Echt wel sfeervol daar! En wat de guard met de gekke mantel betreft: misschien was ie juist boodschappen gaan doen?

  Like

  • Ja, van die zaal zagen we een foto, helaas was er net een voorstelling bezig, dus konden we niet binnen. Op de foto zag het er alleszins mooi uit.
   Aaaah, kan wel van die guard 😊 ik heb er wel geen pak eieren zien van onder vallen ofzo, straf! 😆

   Liked by 1 persoon

  • Dankje! Uiteraard komen hier posts over eenmaal de voorbereidingen begonnen zijn 😉
   Ja, Camden stond nu ook al op mijn lijst, maar ik wou er de tijd voor nemen en er niet snel snel door lopen. Die tijd hadden we helaas niet. Reden om terug te keren dus 😊

   Like

 3. Tussen de vele tips in verstop je een mooi nieuwtje! Dikke proficiat! 🙂

  Londen is bij mij geleden van toen ik in het middelbaar zat. Eén dag op en af naar Londen, dat was echt een verschrikking. Daarbij regende het ook nog eens. Veel meer dan de binnenkant van de bus hebben we toen niet gezien. Dat heeft me een niet-Londen-meisje gemaakt. Misschien moet ik het toch nog eens een kans geven! 🙂

  Like

  • Dankjewel! Zeker Londen nog eens een kans geven. Best ook iets langer dan een dag 😉 Het helpt ook als je vooraf bepaalt wat je wil zien en doen, want de stad is zodanig uitgebreid met zoveel verschillende attracties dat je echt moet uitkijken naar wat voor jou interessant is. Anders verlies je jezelf in die veelheid aan mogelijkheden.

   Like

 4. Pingback: Dit was 2016 | Failing To Be Superwoman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s