Twaalf maanden Superpower

Deze post verscheen exact een week geleden. Het stond zo ingepland en door de aangrijpende gebeurtenissen was dit volledig uit mijn gedachten gegaan. Ik trok er mij toen niet erg veel van aan dat hij toch verschenen was. Ik zat ergens anders met mijn hoofd. Nu wil ik deze post toch nog eens herpubliceren, want hoewel terroristen ons vorige week de lust om te vieren ontnamen, verdient deze post het toch nog om in de aandacht gebracht te worden. Hij gaat immers over een klein geluk van mij: deze blog. Eén van die kleine gelukjes die we – zeker nu – moeten blijven koesteren.

 

Een melding van WordPress herinnerde mij eraan dat dit kleine blogje al een jaar oud is. Dat doet me wel nadenken over hoe ik eraan begon, hoe het geëvolueerd is en wat ik ermee van plan ben.

Deze blog zag het levenslicht toen een jonge moeder aansluiting zocht bij andere bloggende moeders. Ze wilde haar verhaal delen, ervaringen uitwisselen en ook gewoon schrijven.  De liefde voor het schrijven begon al snel te primeren boven de wens om herkenning te vinden bij andere moeders. Dit blijft uiteraard een mamablog, want ik deel nog altijd mijn ervaringen als mama. Het blijft ook leuk om verhalen van andere mama’s te lezen en hun reacties te lezen op mijn vragen. Toch schrijf ik ook graag over andere dingen: koken, de gezondere levensstijl die ik nastreef, de reisjes die ik maak en zoveel meer.  Ik ben dus nog volop aan het zoeken naar de “focus” van mijn blog. In één zin kunnen zeggen waar mijn blog over gaat, zoiets.

Daarom: welke soorten logjes lezen jullie hier het liefste? Wat zijn jullie favoriete onderwerpen / thema’s op mijn blog? Zijn er misschien zaken die ik nog niet of nog maar weinig gedaan heb en die jullie graag wat meer zien?  Laat maar weten in de comments of per mail.

Uiteraard kan ik er de statistieken bij halen en zien waarop het meeste gereageerd is of welke post de meeste views haalde, maar ik lees ook graag jullie redeneringen over het waarom achter deze statistieken 🙂  Over die statistieken gesproken, dit zijn de 10 meest gelezen posts van het afgelopen jaar:

Hoewel ik trots ben op de meeste van mijn posts, is deze lijst toch hier en daar wat verrassend en had ik een andere top 10 voor ogen. Eentje zoals deze:

 • Mijn allereerste post, dat is toch altijd iets speciaals hé…
 • Ik blijf toch een beetje trots op mijn weekmenu, al ben ik wel aan het denken om het systeem aan te passen. Uiteraard volgt er een post als dit gebeurt 😉
 • De ploetermoederpost vind ik zelf ook wel goed en ik begrijp waar de populariteit vandaan komt.
 • Ik blijf toch ook een beetje trots op mijn volledig zelf ingerichte kinderkamer en de wieg.
 • De brieven aan mijn mamapapa en opa betekenden gewoon voor mij persoonlijk zoveel, dat ze zeker in deze lijst moesten komen.
 • Ik blijf vasthouden aan mijn persoonlijke queeste. Mijn liefde voor bier hoeft niets af te doen aan mijn gezonde levensstijl.
 • Hoe leuk is het om nog eens te lezen hoe goed ons kindje bezig was toen hij <a href=””>9,5 en 15 maanden oud was.
 • De 25 feitjes die jullie wat meer inzicht gaven in deze Superwoman
 • Ik ben toch een beetje trots op de brief die ik schreef aan Sep toen hij 1 jaar oud werd.
 • Het enthousiasme waarmee ik 2016 startte, het doet goed om het af en toe opnieuw te lezen als de motivatie me even in de steek laat.

Hebben jullie zelf een favoriet? Delen mag!

Bij het nadenken over de toekomst van deze blog, steekt ook het onderwerp van een Facebookpagina af en toe de kop op.  Elke blogger heeft deze keuze al moeten maken, nu is het aan mij.

Wat zeggen jullie: ja of nee?

Verder wil ik deze blog nog wat professioneler maken. Ik stap over op wordpress.org en ga er een .be-site van maken. Nu ben ik nog volop bezig met het uitzoeken hoe dat allemaal werkt. Ik ga een logo (laten) maken en de lay-out zal ook wel wat veranderen. Uiteraard kunnen jullie hier (hopelijk binnenkort) het resultaat zien. De lay-out zal simpel en stijlvol blijven. De teksten primeren uiteraard. Maar het is wel leuk als die teksten op een mooie achtergrond staan 🙂

Ik wil enkel nog zeggen dat ik zeer blij ben dat ik de stap gezet heb en begonnen ben met deze blog. Uiteraard heb ik in het afgelopen jaar mijn twijfels gehad en zag ik het af en toe even niet meer zitten om voort te doen. Maar jullie bleven geduldig, waarvoor dank!
Het bezoekersaantal is nog niet ontploft, maar het aantal trouwe volgers blijft stijgen, waarvoor dank! Ik prijs me gelukkig dat ik deel mag uitmaken van deze community die blogland is. Ik hoop dat ik jullie ook de komende jaren kan blijven boeien. Zo niet, geef maar een seintje!

En nu ga ik een hele taart naar binnen werken om mijn eerste blogverjaardag te vieren! :p

3 gedachtes over “Twaalf maanden Superpower

 1. Volg je nog Herbalife? En zo ja wat zijn je bevindingen? Volg je gevoel wat je blog betreft, je zal als persoon ook evolueren en je blog zal dat meedoen,……schrijf, geniet en volg je buikgevoel!

  Liked by 1 persoon

  • Nope, na die testweken ben ik ermee gestopt. Gewoon omdat ik het te duur vond voor wat shakes. Ik was wel verbaasd dat ik met een shake genoeg had als ontbijt, maar die kan ik ook zelf maken 😊 Nja, mijn gevoel volgen is niet altijd mijn sterkste kant, te onzeker 😏 Bedankt voor je reactie alleszins en genieten van het schrijven blijft sowieso mijn doel!

   Like

 2. Proficiat met je blogverjaardag! We zijn met dezelfde doelstellingen aan een blog begonnen, blijkbaar… Bij mij is het ook snel meer geworden dan alleen maar een mamablog al blijft de hoofdfocus daar. Benieuwd naar je nieuwe look 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s