Woensdag Wensdag

De lente is al even officieel begonnen. De zomer is in aantocht. De zomerplannen krijgen steeds concreter vorm in onze hoofden. Al dat gemijmer over vakantie deed me wegdromen naar verre reizen en exotische bestemmingen.

Dit zijn alvast vijf grote droomreizen die de revue passeerden:

 1. Een rondreis door Zuid-Amerika. Met een heleboel landen die ik zeker wil bezoeken. De vriendjes van het lief bezoeken in Suriname en meteen ook de jungle in trekken (voor eventjes, de vochtige warmte en ik zijn niet bepaald beste vriendjes). De ABC-eilanden (Aruba, Bonaire, Curaçao) met de prachtige witte stranden, azuurblauwe zee en kleurige huisje. Cuba op de sensuele tonen van de salsa. Machu Picchu in Peru. Het carnaval van Brazilië. Ik zou een half jaar weg zijn, denk ik.

  bonaire

  Kleurrijke huisjes in Bonaire 

 2. Canada met zijn prachtige natuur in contrast met de steden Montréal, Québec en Toronto.
 3. Een rondreis door Australië. De vriendelijke mensen, de koala’s, de kangoeroe’s, de natuur, de surf dudes aan de kust. Voor elk wat wils, dus.

  koala

 4. De Noorse fjorden en het noorderlicht. Twee zaken die je met je eigen ogen moet zien en beleven. Doe er anders ook maar een ritje met de hondenslee bij. Als we dan toch in het hoge noorden zijn…

  noorderlicht

 5. Een West Coast tour door Amerika. Bezienswaardigheden zoals de Grand Canyon afgewisseld met platte commercie in Las Vegas. De Golden Gate Bridge in San Francisco afgewisseld met de verwondering over de overdaad aan silicone in Los Angeles. De échte toerist uithangen in het Amerika van de films, dus.

  Las Vegas

Voorlopig ben ik al blij met een weekje Ardèche en staan de Cinque Terre ook nog op mijn Europese wishlist. Om even over te gaan naar het melige: zolang ik de reis kan maken met de personen die ik het meeste liefheb, dan maakt de bestemming eigenlijk niet zoveel uit. (ik zei toch dat het melig werd!)

En jij? Wat zijn jouw zomerplannen? Verre transatlantische reizen gepland? Een weekje aan de Belgische kust? Of een hele zomer aan de “Costa Pelouse”? 

(alle foto’s heb ik gevonden via Google Afbeeldingen)

19 gedachtes over “Woensdag Wensdag

 1. Wij hebben een Provençaalse “mas” gehuurd nabij Avignon en gaan daar 2 weken van ’t goe leven gaan genieten samen met een koppel vrienden en hun 2 kinderen.
  Er staat ook nog een citytrip met ons 2 naar Berlijn op het programma in de nazomer.
  Als Emil groot genoeg is, gaan we opnieuw naar Amerika want ik wil hem absoluut The American West laten zien, en ook de Canadian Rockies. We hebben dat met ons 2 al gedaan en dat waren de mooiste reizen die ik ooit gemaakt heb. Zeker doen dus!
  Maar ik wil dat pas doen als Emil goed beseft wat hij ziet, nu nog niet dus… Nu wil die enkel spelen, zwemmen en ravotten 🙂

  Liked by 1 persoon

  • Inderdaad, die grote reizen wil ik ooit zeker nog doen, maar ook als Sep oud genoeg is om ervan te genieten.
   Oh, Berlijn, toffe stad! Nelson bar is een zeer goeie en fancy cocktail bar (denk Chesterfield zetels en grote zwart/wit foto’s aan de muur)! Ook virgin cocktails te krijgen 😉

   Like

 2. Wij gaan over een kleine maand een weekje luieren in Rhodos mmm, in september staat er nog een midweek kempen op de kalender. Schotland kan nog, Frankrijk ook.
  In de zomermaanden hoop ik ook van de zon te kunnen genieten hier thuis!

  Liked by 1 persoon

 3. 1 week Provence en aansluitend 1 week meer richting Alpen, telkens met andere vrienden (met kindjes). Misschien een paar dagen zee en hopelijk nog een trip met ons 2tjes in het najaar (last-minute, dat moet ook eens kunnen!). Maar dromen doe ik vaak! Wij stellen onze grote reizen ook uit tot de tijd dat de kinderen groot genoeg zijn om te beseffen wat ze meemaken en daar prachtige herinneringen kunnen aan overhouden. Onze eerste grote droom is een rondreis van 2 maanden doorheen de ganse USA. En wie weet krijgen we dan de smaak te pakken voor de rest van de wereld. Als er budget is, ooit 😉

  Liked by 1 persoon

 4. Iets meer dan twee weken kamperen met twee kleine bubbels in Frankrijk, of Italië, of ergens anders waar het mooi weer is! Ook zoveel mogelijk weekendjes kamperen, maar dan meer in de buurt. Voor twee dagjes is Italië iets te ver rijden 😉

  Liked by 1 persoon

 5. Wij gaan met ons twee naar Venetië en dan waarschijnlijk de laatste keer als gezin naar Turkije,…..maar het liefst wil ik naar Australië, skieën in Canada,…met een mobilhome door Europa trekken,…

  Liked by 1 persoon

 6. Wij zijn ondertussen al enkele keren naar Cuba geweest en dat blijft bij ons een topbestemming! De sfeer alleen al die er hangt. Iedereen is er zo relaxt! En als je hier terug landt, begin je ineens terug te lopen… zeer vreemd…

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s