At the moment

Afgekeken van deze As We Speak, en deze, en deze Whatsup, vond ik het tijd om deze rubriek ook eens een tweede kans te geven op deze blog. Zo weten jullie wat ik voor de moment allemaal uitspook. Kleine dingen. Dingen waar ik niet per sé telkens een volledige post aan moet/wil wijden.

Ik lees: Ja, toch wel! Afgezien van de recepten voor mijn weekmenu en de weekendkrant, lees ik momenteel ook een boek! Ik ben altijd al een fan geweest van opruimen en categoriseren en lijstjes en zo. Het kon dus niet zijn dat ik de boeken van Marie Kondo nog niet gelezen had. Et voilà, ik maak daar nu werk van. En ik moet zeggen: ik krijg serieus veel inspiratie om mijn tijd tussen de sollicitaties door nuttig in te vullen!

Ik ben sociaal: in real life, that is. Afgezien van het (al zeg ik het zelf) geweldige evenement dat wij vorige week organiseerden, heb ik afgelopen vrijdag nog eens meegedaan aan een quiz. Net voor ik wegging bij mijn werk, was ik door 3 collega’s gevraagd om hun quizploegje te vervullen. We schreven ons als “Sneeuwwitje en de 3 biggetjes” (1 vrouw, 3 mannen) in voor 3 quizzen en vrijdag was de eerste keer. We eindigden op de 27ste plaats (van 60 ploegen), dus wel goed voor een beginnend groepje, vind ik.

13051777_10206248074577651_3875304446392328582_n

De eindscores van de quiz. 


Ik eet
: deze week niet altijd zo gezond... Ik was zo goed op weg. Tot het lief zeer veel eten cadeau kreeg voor de opening van zijn brouwerij: pralines, chips, wijn, champagne… Het begon bij de burgers die vorige week maandag en vrijdag voor avondeten moesten doorgaan en het eindigt precies niet. Vrijdag, voor de quiz, at Sneeuwwitje gezellig frietjes met haar 3 biggetjes. Er werd ook wat bier gedronken. Mijn zelf gekookte maaltijden de rest van de week waren niet allemaal even goed voor de lijn, maar wel veel te lekker (ik moest even bekomen nadat ik teveel gegeten had van mijn overheerlijke hete bliksem – zo lekker, maar allesbehalve Pascale Naessens proof…). Met mijn lunches deed ik wel iets meer mijn best. Ik maakte zelfs mijn eerste zomerse slaatje van het seizoen met haloumi, ijsbergsla, tomaten, een eitje en meloen!

IMG_4110

Een greep uit het aanbod… 

Ik ben verwonderd: over de stappen die mijn zoon zet! Letterlijk en figuurlijk. Het lopen gaat hem steeds beter af en hij verkent maar al te graag elke plaats waar hij komt. Het liefst is hij buiten en deze week leerde hij van zijn papa hoeveel deugd gras kan doen aan de blote voetjes. Ook zijn muzieksmaak ontwikkelt zich steeds meer. Wie mij volgt op Instagram, heeft zijn voorliefde voor zware gitaren al opgemerkt. Maar ook de mellow tonen van reggae kunnen hem bekoren. Als hij maar kan bewegen!
Waar ik niet meer van opkijk, is onze Sep zijn charme. De jongen kan iedereen rond zijn vingertje winden. Nu hij kushandjes kan geven, vallen de vrouwtjes al helemaal in zwijm! Aan zijn glimlach kan nog altijd niemand weerstaan en hij weet het maar al te goed!

IMG_4121

Op de blote voeten in het gras… zo vader, zo zoon… 


Ik kijk wel én niet uit naar
: morgen! Dan wordt onze Sep geopereerd aan zijn navel. Hij had van bij zijn geboorte een – may I say serieuze! – navelbreuk. Normaal gezien geneest dat vanzelf, maar het uitsteeksel op de buik van onze man wordt bij momenten (als hij zich opspant, als hij lacht…) zo groot als een babyvuist en zal niet vanzelf genezen. Het moment is dus eindelijk aangebroken dat dit gerepareerd wordt. Volgens de dokter hebben kindjes daar niet zoveel last van achteraf en ik vertrouw haar. Alleen… die operatie, mannekes! Daar kijk ik toch tegenop. Toen hij buisjes kreeg, mocht ik meegaan tot in de operatiezaal, tot wanneer hij in slaap was. Je kleine mannetje daar zo weerloos zien liggen, het doet iets met een moederhart. Maar niet meegaan en mijn kindje meegeven aan een verpleegster, daar wil ik zelfs niet aan dénken. Ik zal me dus sterk houden voor mijn zoontje en hem geruststellen. Daarna zal mijn mama mij geruststellen terwijl de dokters hun werk doen. Het is begot maar een kleine ingreep. De moeite niet om over na te denken. Maar toch, ik denk dat veel moeders mij wel zullen begrijpen, zeker 😉

7 gedachtes over “At the moment

  1. Pingback: Alledaagse dingetjes 1 | brabbeltjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s