Superwoman ontdekt de Buurderij

Net als deze dame ontdekte ik onlangs dat wij in Anzegem een “Buurderij” hebben.

Het principe is simpel: je hebt van zondag tot woensdag de tijd om je bestelling te plaatsen. Dit doe je online (modern en al!). Op vrijdag kan je tussen 16u en 18u je boodschappen ophalen in de buurtschool.
Een beetje zoals Collect & Go, hoor ik je denken.
Ja, maar dan anders.
Alle producten komen van plaatselijke boeren (yoghurt, kaas, groenten, vlees, soep, fruit…). Je weet dus waar je voeding vandaan komt en veel korter kan te keten niet worden, denk ik. Of je moet de moed hebben om alles zelf te gaan kweken. Aangezien ik ongeveer even groene vingers heb als Jani Kazaltsis, is dat niet echt een optie. Dus kies ik ervoor om het bij de pro’s te halen.

Vorige dinsdag plaatste ik mijn bestelling. Op vrijdagnamiddag reed ik naar de basisschool van Vichte, waar ik bij het uitstappen meteen getrakteerd werd op een hagelbui… Kletsnat kwam ik in het lokaaltje waar de boeren zich verenigd hadden. Met mijn bestelnummer haalde ik bij elke boer mijn pakketje. Je kan een praatje slaan met jouw “leverancier”, hoe leuk! Met een volle bak keerde ik even later naar huis.

Ik ben blij dat ik dit initiatief ontdekt heb. Het is wat prijziger dan wanneer je boodschappen doet bij de gemiddelde supermarkt, maar voor eerlijke en lekkere producten heb ik dit wel eens over.

Ik geef Collect & Go nog lang niet op, maar ik zal vanaf nu wel vaker mijn bestelling groenten en fruit vervangen door de aanbiedingen van de Buurderij. Ook de yoghurts met fruit zijn veel te jammie. Geen toegevoegde suikers, enkel gezoet met het fruit. Je weet wat erin zit en het is lekker en gezond! Wat wil je nog meer?

En jullie? Hebben jullie een Buurderij in je gemeente? Zou jij deelnemen aan zo een initiatief? 

 

12 gedachtes over “Superwoman ontdekt de Buurderij

  1. Echt een leuk initiatief! Ik zou moeten kijken of er één in de buurt van Brugge is… Ik zweer ook bij collect&go maar heb mijn groenten en fruit nog altijd liever “vers van de pers” 😉

    Liked by 1 persoon

  2. Ik zou het initiatief ook graag in mijn buurt hebben absoluut! En schijnbaar zou je toch minder uitgeven als je online bestelt dus dat compenseert dan de meerprijs 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s