Woensdag Wensdag – BBQ

Verlengd weekend.
Zon (eindelijk!).
Ruik je het al? De barbecuekruiden. Want ja, het seizoen van vlees dichtschroeien op een rooster en pintjes/cocktails/wijntjes… drinken terwijl je tot ’s avonds laat rond de tuintafel zit, is aangebroken. We kunnen de zomer al bijna voelen. (Bijna hé! – dit blijft België…).

Bij de komst van het barbecueseizoen droom ik al weg bij Pinterest worthy tuinfeestjes. Dit zijn al enkele leuke ideetjes die dan de revue passeren (maar die ik eigenlijk nog nooit gerealiseerd heb – zo lui ben ik wel ;)).

  1. Een originele manier om je bier koel te houden. Zo hoef je niet altijd naar binnen te lopen naar de koelkast. Of een babybadje te vullen met ijs… (alhoewel, dat laatste is misschien ook wel nog origineel)

bier

 

2. Hoe handig is dit?! En hoe simpel! Geen vliegjes meer in zoete drankjes. En toch, nog nooit aan gedacht…

drinks

 

3. Aaah, de bbq-pakketten in de supermarkt, zo gemakkelijk! Of als we zot doen, gaan we bij de keurslager om echt goed vlees. Maar dan nog blijft het meestal bij kippenvleugels, ribbetjes, worst en voor de durvers eens een zalm papillot op de rooster. Veel origineler wordt het vaak niet. Al heb je wel die ambitie als je deze foto’s ziet, toch?!

kip

 

4. Nog zo een nederlaag voor de creativiteit. Sla, tomaten, komkommers en whoa… een pastasalade. Meer verwachten we toch écht niet. Maar een beetje meer werk en zie wat je kan hebben…

Quinoa-Black-Bean-Mango-Salad

 

5. De decoratie. Wie denkt daaraan?! Eerlijk! Gewoon borden en bestek (al dan niet van karton of plastic), servetten (wie er tekort heeft, kan bij deze dame aankloppen ;)) en that’s it… Maar hoe Superwoman zou je zijn als je wat meer moeite in de decoratie kan steken…

lemonade

Aaah, het ziet er toch allemaal zo leuk uit hé! Nu moeten we het alleen nog doen. Wie weet wagen we ons deze zomer eens aan wat creativiteit op en rond de barbecue. Als je dat doet (of ooit al gedaan hebt), vergeet het dan zeker niet te delen! Dat zal ik ook doen 🙂 

O ja, ik heb nog meer ideetjes gepind, voor wie inspiratie wil. Go check it out! 

10 gedachtes over “Woensdag Wensdag – BBQ

  1. Ballonnen met water vullen om rond de drank te leggen om hem koud te houden! Nog nooit gedaan, maar ziet er op Pinterest wel feestelijk uit! Op mijn verjaardagspicknick vraag ik iedereen om zelf afwasbare bordjes en bestek mee te brengen. Scheelt voor het milieu en ik hoef niet aan de afwas. Maar bij een bbq is dat natuurlijk minder logisch om eigen eetspullen mee te brengen… Volgende keer wil ik op satéstokjes kurkenstoppen prikken en daarop schrijven welke salade/cake/… er op tafel staat.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s