Over een bijzonder moederdaggeschenk

Kort na mijn bevalling bedacht ik dat, mocht ik dit kind gekregen hebben in de brousse, ik noch het kind dit overleefd hadden. Hoewel ik nooit echt in levensgevaar was tijdens het hele proces, zou er zonder de keizersnede geen Sep zijn en hoogst waarschijnlijk ook geen Delphine meer. Ik besef maar al te goed dat wij onze 2 handjes mogen kussen dat wij kunnen rekenen op de goede medische zorgen bij de uitputtingsslag die zo een bevalling is.

Dat is echter niet overal het geval. Eigenlijk weten we allemaal wel dat gebieden als Centraal-Afrika, Azië en Latijns-Amerika een enorme achterstand hebben wat betreft gezondheidszorg in het algemeen. Maar als je bij zo een belangrijk moment als een bevalling je eigen leven en dat van een ander in de competente handen van het medische personeel kunt leggen, dan sta je toch eens stil bij die mensen die dat niet kunnen. Of ik doe dat toch.

Ik was dan ook blij dat ik geen boeket bloemen kreeg van het lief, maar een simpel papiertje met een mooie boodschap. En ik ben nochtans een grote bloemenfan!

website_0

Het lief deed in mijn naam een gift aan Memisa – een vzw die zich inzet voor kwalitatieve basisgezondheidszorg op lange termijn voor iedereen. Dankzij die gift kan een Afrikaanse vrouw die in dezelfde situatie zit als ik 17 maanden geleden, de goede zorgen en levensreddende keizersnede krijgen en ook haar eerste moederdag vieren. Want alle moeders kunnen dit wel bevestigen: er is niets mooiers dan het leven te schenken aan een mini-jij. Het feit dat “ik” met deze gift een andere moeder kan helpen om dit ook te beleven, is een mooier Moederdaggeschenk dan eender welke bos bloemen.

Er zijn verschillende manieren waarop je Memisa kan steunen. Dit hoeft niet met een gift te zijn. Je kan als mama en papa  in spe ook een “alternatieve geboortelijst” leggen bij hen of met je school/bedrijf/vereniging in actie komen om deze vzw te steunen. Wie écht gebeten is door de Memisa-microbe kan zelf vrijwilliger worden.
Meter van de organisatie, Lieve Blanquaert bezocht Afrikaanse ziekenhuizen en uit de foto’s die ze daar nam, selecteerde ze 11 beelden die op grote panelen gedrukt werden en gratis kunnen uitgeleend worden. Ideaal voor als je met je school of bedrijf een actie voert rond in het teken van gezondheidszorg of moedersterfte.
Bezoek zeker eens de website van Memisa en laat je overtuigen door hun missie.

Deze post komt puur van mezelf. Niemand vroeg mij om hier iets over te schrijven, maar omdat het zo relevant is en alle beetjes helpen, maak ik graag reclame voor Memisa vzw. 

5 gedachtes over “Over een bijzonder moederdaggeschenk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s