Getest: de Fotofabriek

Zo’n acht jaar geleden maakten we met de kleinkinderen voor oma haar 70ste verjaardag een verjaardagskalender. Op familieweekend hielden we een fotoshoot en de maanden op de kalender werden gevuld met foto’s van de personen die dan jarig zijn.

Ondertussen is onze familie al heel wat uitgebreid: van mijn toenmalige vriendje (en huidige verloofde) naar 9 vriend(innet)jes/verloofdes/eega’s, plus 2 baby’s. We zien er ook allemaal niet meer hetzelfde uit als 8 jaar geleden. Iedereen is ouder geworden; bij sommigen is dat beter, bij anderen niet bepaald (ze zullen het graag lezen ;)). Alleen oma, die blijft er nog steeds hetzelfde uitzien. Hoe doet ze dat toch!

Anyway, tijd dus voor een nieuwe kalender, dachten wij zo.

Toeval wil nu dat fotofabriek.nl mij onlangs contacteerde met de vraag om hun producten te testen in het kader van mijn blog. Mijn eerste samenwerking! En al direct iets dat bij me past. Geen autobandenfabrikant of Crocs-vertegenwoordiger, maar een foto service website. Ik heb wel al wat ervaring met enkele “conculega’s” van Fotofabriek.nl, als je mijn stapeltje fotoalbums ziet liggen. Ik zei dus geen nee. Na wat heen-en weer mailen is er een akkoord uit de bus gekomen. Ik heb mijn familieleden opgetrommeld om foto’s te verzamelen (tijd voor een nieuwe fotoshoot hadden we niet). Ik heb de software gedownload en ging aan de slag.

De software

Het was even zoeken hoe het programma precies werkte. Ik heb nu eenmaal niet het geduld om eerst rustig de gebruiksaanwijzing te lezen. Ik wil gewoon starten. Maar goed, het wees zichzelf uiteindelijk wel allemaal uit. Al denk ik dat enige ervaring met dergelijke software hier wel van pas komt.
Het programma is tamelijk streng op de kwaliteit van de foto’s die je toevoegt (beeldkwaliteit uiteraard – met de rare bekken op sommige foto’s zou dat programma anders tilt slaan ;)). Hier en daar had ik een “aanvaardbare” of zelfs “slechte” kwaliteit. Die met een slechte beoordeling heb ik nog vervangen door een goede of aanvaardbare foto, beter ging niet. Iets met roeien en riemen enzo…

Je voegt dan ook nog de verjaardagen toe die je al weet, zo moet je die achteraf niet meer opschrijven.

IMG_4611 (1)

Wat heel handig is, is dat je het programma offline hebt. Je slaat gewoon je project op en kan later eender waar en wanneer verder werken.

Als je klaar bent, zorg je natuurlijk dat je wel een internetverbinding hebt, want dan moet je jouw project uploaden naar de website. Heel gemakkelijk: een knop rechts bovenaan zorgt daarvoor. Je wordt door een paar vensters geleid en even later ben je aan je winkelwagentje op de website. Dan gewoon verder je bestelling afwerken (wie ooit al eens online geshopt heeft, doet dit met de ogen dicht ;)).

Het resultaat

Erg veel foto’s van het afgewerkte project kan ik uiteraard niet tonen, wegens het respecteren van de privacy van mijn familie. Ik krijg anders 26 man op mijn dak bij de volgende bijeenkomst – en dat wil je niet… 😉

IMG_4612 (1)

Over de service geen klachten. Je wordt per mail op de hoogte gehouden van je bestelling. De website heeft ook een chat-venstertje, waardoor je snel hulp kan krijgen bij vragen of problemen.

De kwaliteit van de foto’s is echt heel goed. Zelfs die waarvoor de software maar “aanvaardbaar” aangaf, vallen beter mee dan verwacht.
Voor de rest is het een mooie kalender op dik papier, met metalen ringetjes. Zoals je het verwacht. Meer moet dat niet zijn.

Het verdict

Er zijn wel honderden fotoservices te vinden online. Allemaal hebben ze hun kwaliteiten. Welke moet je dan kiezen? Eigenlijk is het een kwestie van mond-tot-mondreclame en zelf uitproberen.

Waarom zou je www.fotofabriek.nl verkiezen boven een andere? Geen idee. Ik weet eerlijk gezegd ook niet of ik voor mijn volgende bestelling deze website kies of die waar ik mijn vorige fotoalbums op bestelde. Ik vind immers geen opvallend verschil (zowel in positieve als in negatieve zin). Het zal gewoon aankomen op prijzen vergelijken, denk ik.

Wat ik wel weet, is dat Fotofabriek heel veel producten heeft. Van fotoboeken in talloze uitvoeringen over foto’s op hout tot zelfs pasfoto’s en visitekaartjes. Wat ik ook weet, is dat de website geregeld eens een actie organiseert. Kan interessant zijn… Om op de hoogte te blijven van de acties, kan je op hun Facebookpagina terecht.

Verder kan ik alleen maar zeggen: als je iets wil doen met je vakantiefoto’s, neem dan eens een kijkje op fotofabriek.nl. Je vindt er zeker inspiratie voor fotoalbums, kalenders of nog iets helemaal anders. Zo blijven die foto’s tenminste niet ergens op een harde schijf staan waar je ze nooit meer bekijkt.

 

Deze post kwam tot stand in samenwerking met FotoFabriek.nl.  Over de inhoud van deze post heeft echter niemand anders dan ik iets te beslissen. Ik deel mijn ervaringen en meningen zoals ik ze beleef. 

 

2 gedachtes over “Getest: de Fotofabriek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s