Waar zat deze Superwoman de afgelopen maanden?

Het is jullie ongetwijfeld niet ontgaan dat ik de afgelopen maanden niet zo actief was in blogland. Ook in mijn bijberoep boekte ik niet bijster veel vooruitgang. Een kleine update van wat mij dan wel bezighield de afgelopen tijd, is dus op zijn plaats… En lees zeker door tot het einde van deze post… 😉

  • Een nieuwe job vraagt heel wat aanpassing. Niet alleen on the job, maar ook mentaal. Je moet je hele gezinsleven zien te (her-)structureren, je bent mentaal continu bezig met alles wat bij de nieuwe job komt kijken. Het is heel wat. Hoe leuk de job ook is, het brengt wat stress met zich mee.
  • Ondanks het feit dat ik (‘maar’) halftijds werk, heb ik niet zoveel extra vrije tijd gehad. Jullie hebben het al tot in den treure moeten aanhoren, maar het is nu eenmaal zo: wij zijn praktisch gezien een heel traditioneel gezin. De man gaat werken, gemiddeld zo’n 72u per week. De vrouw neemt de zorg voor het kind en het huis op zich. Het lief helpt waar hij kan, daarover klaag ik niet. Hij is een fantastische vader, alleen kan ik niet zomaar op hem rekenen om mij dagelijks bij te staan in het huishouden. De geneugten van samen te zijn met een ondernemer…
  • Tussendoor namen we ook even een korte break, een weekje weg met ons gezinnetje. Dat kon ik wel gebruiken – en het lief ook!!
  • Het helpt natuurlijk ook niet dat ik elk vrij moment liever op de zetel in slaap val dan dat ik productief ben. En daar heb ik dan ook een zeer goede reden voor: mijn lichaam is volop bezig een mini-mensje te maken en te laten groeien, zodat het klaar is om vanaf nieuwjaar deze gigantische wereld kan ontdekken (jep, weer een kindje voor het einde van het jaar). Woop Woop! Een tweede Superkindje, daar kunnen we alleen maar op toosten, toch 😉 Met Kidibul!  Wel jammer dat ik me – in vergelijking met zwangerschap 1 – rotslecht gevoeld heb tijdens het eerste trimester. De binnenkant van de wc-pot heb ik gelukkig nooit van dichtbij gezien, maar mijn maag mocht geen hap te vol of te leeg komen of ik had het gevoel dat ik het op een lopen moest zetten. Ik kon ook in slaap vallen waar ik zat, maar ’s nachts kon ik de slaap niet vatten en lag ik meer naar het plafond te staren dan te dromen.

 

IMG_4364 (1)

Deze kwam ik tegen in Zappy Ouders magazine en is so true!

 

So there you have it. Het grote nieuws is eindelijk out in the open! Het duurde even voor we alle vrienden en familie hadden ingelicht, dus jullie moesten dan maar nog wat langer wachten… We verwachten dus een tweede kindje en alles gaat goed! De misselijkheid is ondertussen over. Nu nog de vermoeidheid. Dan kan de creativiteit misschien ook weer wat bloeien…

Ik houd jullie de komende maanden uiteraard op de hoogte van de zwangerschapsvorderingen.

En nu… dutje!

 

24 gedachtes over “Waar zat deze Superwoman de afgelopen maanden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s