20 maanden Sepliefde

Hij is een mama’s kindje, die zoon van ons.

Soms ben ik daar heel blij om. Want geef toe, als je kind oplicht als hij je ziet of naar jou komt om hem te helpen of zijn pijntjes weg te kussen, dan smelt een moederhart toch! Zijn ochtend- of avondflesje, dat is ons moment. De intimiteit die ik had bij de borstvoeding, heb ik nog altijd als hij met zijn flesje bij mij op schoot kruipt. Hij kan het perfect alleen, maar toch ligt hij nog zo graag bij mij. En ik laat dat toe zolang hij dat nog wil.

Soms ben ik echter minder blij met mijn mama’s kindje. Naar het toilet gaan doe ik enkel nog in mijn eentje als ik op het werk ben of als Sep slaapt. Enerzijds omdat 2 minuten genoeg is om de hele woonkamer af te breken, anderzijds omdat hij anders huilt alsof ik hem verlaat voor de rest van zijn leven (zélfs als papa met open armen klaarstaat om hem op te vangen). Hij doet ook sommige zaken anders als ik erbij ben. Zo zit hij op een ander perfect mooi op zijn stoel om te eten. Meestal ook bij papa. Maar als mama mee aan tafel komt, dan moet hij op de schoot van mama om te eten. Erg handig is dat niet… Als de babybump groter wordt, zal meneertje dat toch ook moeten afleren. Maar nu geef ik meestal nog toe. Verwen ik hem? Misschien.

Hij is een genie, die zoon van ons.

Dat denkt elke moeder waarschijnlijk bij elke stap die haar kind zet in zijn ontwikkeling. I know. Maar hoe fantastisch is het als zo een klein wezentje alles nazegt wat jij zegt (tot de “jaandadde” van zijn opa toe). Als hij met een trotse blik de hele dierentuin aframmelt – met bijpassende geluidjes natuurlijk! Als hij elke week een nieuwe vaardigheid leert! Zit dat allemaal in zijn genen of doen wij het gewoon nog niet zo slecht als ouders? Een combinatie, gok ik.

IMG_4418

Hij is een charmeur, die zoon van ons.

Overal waar we komen, gedraagt hij zich als het braafste kind dat hier ooit rondliep. Vaak wat verlegen in het begin, maar als hij aandacht krijgt, verandert hij in een echte charmeur. Hij geeft de vrouwen kusjes. Hij high-five’t met de mannen (al krijgen sommigen ook kusjes). Hij danst op de muziek en hij zit mooi stil op een stoel als hem dat gevraagd wordt. Hij etaleert zijn woordenschatkennis maar al te graag en lacht gretig mee met het enthousiasme van zijn publiek. Overal doet hij harten smelten en het mijne overlopen van trots.

Wij hebben dus het perfecte kind in huis?!

Haha! Perfectie bestaat niet, hé. En mocht het bestaan, hoe saai zou dat zijn! Neen hoor, onze zoon is zoals elk kind nog aan het leren. Hij vindt het zoals elk kind soms heel leuk om het geduld van mama en papa op de proef te stellen. Hij heeft zoals elk kind (elk mens eigenlijk) zijn momenten waarop niets hem interesseert of kan opbeuren. Hij heeft zoals elk kind af en toe een slechte nacht. Hij heeft zoals elk kind eens een driftbui als hij zijn willetje niet doorgedrukt krijgt.
Maar hij is wel een Superkind. Sep is een gemakkelijk kind. Sinds de sleep-saving-buisjes van eind vorig jaar is hij niet ziek geweest (1 week bronchitis van vorige maand niet meegerekend). We kunnen hem overal mee naartoe nemen zonder te moeten vrezen voor grote scènes (behalve voor vrouwen die in zwijm vallen bij het iets te lang in zijn ogen kijken, maar daarvoor stellen wij ons niet verantwoordelijk). We hebben een droom van een zoon. Al 20 maanden lang!

 

 

6 gedachtes over “20 maanden Sepliefde

  1. Wat een mooie jongen! Je ziet zo dat die hartjes gaat breken later 🙂 Dat van dat mama’s kindje is wel herkenbaar: ons zoontje hangt de laatste tijd opmerkelijk hard aan mij. Soms heel fijn, soms ook veel minder fijn maar ik ga ervan uit dat het wel zal beteren.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s