Friday’s Food – ons weekmenu

Ja hoor, zelfs na ondertussen bijna 2 jaar, houden we het weekmenu nog altijd vol. Natuurlijk “zondigen” af en toe en halen we eens frietjes of steken we een pizza in de oven als de dag anders blijkt te verlopen dan gepland en koken echt the last thing on our minds is…

Toch plan ik plichtsbewust elke zondag de maaltijden voor de komende week en bestel ik mijn boodschappen bij Collect & Go. Ik probeer steeds gezond en gevarieerd te koken, maar soms moet ook die ambitie eraan geloven. Klassiekers als “ballekes in tomatensaus met puree” zul je niet terugvinden in de Instagramfeed van de populaire health foodies, maar komen hier wel op tafel, gewoon, omdat we daar zin in hebben. Uiteraard wel volledig vers gemaakt, dat telt toch ook hé!

Dit stond deze week op ons menu. Misschien kan je er inspiratie uit halen voor jouw volgende maaltijd? Of misschien kan je in de comments wat tips achterlaten voor mijn volgende weekmenu 😉

Maandag – Vis met spinaziestoemp

Ik werk tot 17u, ga dan Sep ophalen en ben rond 17u45 thuis. Om 19u30 vertrek ik naar de aquagym en ik ben pas thuis rond 21u30. Ik moet dus op relatief korte tijd Sep eten geven en in bed steken en ondertussen zelf nog zien te eten. Veel tijd om uitgebreid te koken is er dus niet altijd. De maaltijden mogen vooral ook niet te zwaar te verteren zijn, aangezien ik nog moet zwemmen. Vaak staat er op maandag dus een simpele wok of snel visgerecht op het menu.

Zoals ook deze week: vis uit de diepvries, aardappelen en spinazie uit de diepvries. Deze week mengde ik wat ricotta onder de puree, want ik had voor dinsdag iets met ricotta gepland, maar had eigenlijk teveel. Super lekker en smeuïg.

Dinsdag – Pasta met ricotta en tomaten

Een eerste probeersel uit mijn nieuwste aanwinst: “Relax, mama! In de keuken.” Wel typisch Fien: als een recept er gemakkelijk uitziet, dan durf ik al eens de hoeveelheden over het hoofd te zien en het recept wat aan te passen naar eigen goeddunken. Er stond 150ml tomatensaus, maar Fien had een hele fles van 680ml. Pregnancy brain dacht er niet aan de rest in te vriezen, dus ik kapte de volledige inhoud erbij. Ook voegde ik champignons toe omdat ik die nu eenmaal nog had staan en omdat dat toch iets extra geeft aan het gerecht. Het heeft ons echt gesmaakt! Volgende keer probeer ik me wel te houden aan de hoeveelheden 😉

Woensdag – Kip met ananas in de oven 

Aaaah, Sandra Bekkari, de vrouw die ons leerde nooit meer te diëten. Haar gerechten zijn zo simpel en lekker (en normaal) dat je vergeet dat de nadruk ligt op gezond. Geen ingewikkelde ingrediënten die je niet kan uitspreken (laat staan kan vinden in de gemiddelde supermarkt). Alledaagse producten voor jammie gerechten. Het lief vindt het wel altijd raar dat er bij dat gerecht geen patatjes of rijst horen (je weet wel, de heilige 3-eenheid van vlees-groenten-aardappelen). Dus ik bakte wat krieltjes in olijfolie met rozemarijn, altijd een winner hier. Sep zag ons genieten en vroeg trouwens zelf ook naar “tatjes” (zijn woord voor een gekookte maaltijd – omdat we bij hem begonnen zijn met groentjes en patatjes, aja!).

Donderdag – Boontjes met kalfsbrochettes en bataat Last minute resto date 

Voor gisteren stond er eigenlijk ook een Bekkari-klassieker ten huize Super op het programma. Maar het lief stelde voor om samen gezellig iets te gaan eten, ter ere van mijn verjaardag van vandaag. Zoonlief ging bij de grootouders logeren (geheel tégen zijn en hun zin, uiteraard! 😉 ). Het lief vergezelde mij op mijn wekelijkse kine-afspraak, waarna we verder gingen naar de beste Italiaan van Oudenaarde. Leuk extraatje: het lief was vooraf naar het restaurant gekomen om een pakje af te geven dat toevallig samen met het aperitief voor mijn neus belandde. Een mooi horloge (dankzij een kleine hint van deze birthday girl zelf de afgelopen weken ;)).
De boontjes met kalfsvlees en bataat schuiven trouwens gewoon op naar dit weekend, easy peasy.

Vrijdag – BBQ!

Vandaag is het mijn verjaardag (29, OMG!!! – totaal niet eigenlijk, maar soit :)). Daarom heb ik een barbecue gepland voor mijn ouders, zus, schoonbroer en meter. Gezellig met ons achten. Omdat ik het een beetje gehad heb met de standaard sla en tomaten bij een veel te grote berg vlees, stal ik het idee dat een vriendin onlangs had toen wij bij haar gingen bbq’en. Zij had als bijgerechten een carpaccio van tomaat, taboulé met groentjes en een groenteschotel uit de oven. Overheerlijk, vooraf klaar te maken en super simpel. I like! Ik ben benieuwd of mijn gasten het ook gaan smaken. Het vlees blijft tamelijk traditioneel, maar zonder overdaad. En uiteraard met de nodige sausjes (niet alle gewoontes kan je zomaar afleren hé ;)).
Als dessert kies ik een gezond alternatief van – alweer – Sandra Bekkari (al heb ik dit gerecht wel al vaker zien passeren op blogs, Pinterest en in Libelle Lekker). Maar daarnaast maak ik ook nog brownies. Het blijft wel een verjaardag hé! En een verjaardag zonder gebak… Dat kan deze Superwoman niet aan 😉

Wat aten jullie zoal deze week? Hebben jullie tips voor mijn volgende menu? 

6 gedachtes over “Friday’s Food – ons weekmenu

 1. Oh god die kip ziet er hemels lekker uit! 🙂
  Hier stond afgelopen week op het menu:

  – wok met babymais/wortel/courgette & noedels
  – een pinterest probeersel met gele en groene courgettes en aardappel in de oven (voor herhaling vatbaar) met een steakje erbij
  – 1x boterhammetjes wegens drukke dag en avond
  – een slaatje met lauwwarme geitenkaas en spekjes

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s