Trouwperikelen – wedding planner or not?

We zouden het misschien vergeten tussen alle babypraat door, maar het lief en ik zijn ook nog verloofd! We hebben eindelijk beslist dat we graag volgend jaar rond deze tijd willen trouwen (8 maanden om het babyvet kwijt te geraken, moet lukken, toch? :)). Dat geeft ons nog een jaar om alles te plannen.


We kunnen er dus aan beginnen!

We hebben alvast een goed gevuld Pinterest bord met véél ideeën. We hadden dit jaar al 7 trouwfeesten, dus we hebben al kunnen stelen met onze ogen. Maar we weten vooral ook heel goed wat we NIET willen.

We hebben al een eerste versie van de gastenlijst, die we bewust zo beperkt mogelijk houden (wat niet gemakkelijk is als je al aan 83 man komt met dichte familie alleen…). We kunnen dus beginnen te zoeken naar locaties.

Aha! Eerste hindernis. Ik wil voor niets minder gaan dan de droom. Maar de droom is moeilijk te bereiken. Des te meer omdat de droom zich buiten afspeelt en we nog altijd in België wonen, dus er altijd een back-up plan voorhanden moet zijn.

Bij die hele droom komt ook enorm veel voorbereiding kijken wat betreft aankleding. Daarom kwamen we op de vraag of we een wedding planner zouden inhuren of niet. Wie “wedding planner” zegt, zegt “veel geld”. Maar ook “controle afgeven”. Anderzijds zeg je daarmee ook “meer opties” of “ervaring” en “uitgebreid netwerk”…

De controlefreak in mij wil alles zelf doen, maar er zijn gewoon enkele zaken die ik misschien graag aan een professional overlaat, omdat die mensen daar nu eenmaal beter in zijn. Een beetje zoals een brouwer die mij vraagt om de teksten voor zijn website te schrijven. Iets met schoenmakers en leesten enzo.

Enerzijds zouden we zelf ook wel iets moois kunnen organiseren (ik heb wel énige ervaring op dat vlak). Maar anderzijds zou ik me misschien altijd afvragen of het niet nóg mooier had kunnen zijn met wat extra hulp. Een kijkje in de kronieken van een eeuwige twijfelaar…

We gaan sowieso eens met een wedding planner praten. Het kan alvast geen kwaad om wat informatie in te winnen. Al weet ik niet of dat de keuze gemakkelijker zal maken. We zien wel…

Daarom mijn vraag aan jullie: al wie ervaring heeft met het voorbereiden van een huwelijksfeest, laat van u horen! Hebben jullie met een wedding planner gewerkt? Wat waren jullie bevindingen?   

17 gedachtes over “Trouwperikelen – wedding planner or not?

 1. Leuke post! Ik wou graag met een weddingplanner werken maar qua budget niet haalbaar. Ook ik wou graag buiten trouwen met een hoog Pinterest gehalte maar zoals je gemerkt heb was het niet zo. Wat ik persoonlijk wel jammer vond, ik had de perfecte locatie gevonden maar ook daar kwam het kostenplaatje te boven…
  Maar wat ik wel gehad heb is mijn barbecue en daar ben ik wel blij voor dat ik voet bij stand heb gehouden.
  Niettemin heb ik toch genoten van mijn trouwfeest want het belangrijkste had ik bij mij.

  Isabel

  Like

 2. Een trouw organiseren is inderdaad heel wat! Hier alles zelf gedaan en het was soms echt druk en we hadden veel aan ons hoofd, maar toch heel content! We wilden absoluut buiten en hadden een tent voorzien met heel veel (zelf genaaide) vlaggetjes en lichtjes. Buiten 2 vuurschalen met strobalen rond. Hadden heel veel geluk met het weer, was een mooie dag. Achteraf ben ik heel tevreden met onze formule! Zou ik het nog doen? Voor de avond zelf wel, maar alles wat er bij kwam misschien niet. We zijn bijna een hele week er voor bezig geweest met helpen de tent op te zetten, decoratie op te hangen,… En achteraf ook nog opkuiswerk. Maar avond zelf heel sfeervol en tof, zoals we het wilden.

  Like

 3. Wij hadden een zaal gehuurd, personeel en de drank van de zaal. (Cultuur kapel de schaduw in Ardooie) tapa’s en paella laten ter plekke maken en dessertbuffet, meer niet. Bewust simpel gehouden met als dresscode teensletsen

  Liked by 1 persoon

 4. Bij onze zaal kwam de optie om hen voor alles te laten zorgen vanaf het moment van de receptie (aankleding zaal, personeel, boeking hotel, naamkaartjes, menu’s, bloemen, ontvangst van gasten, opruimen zaal, noem maar op). En dat hebben we ook gedaan. We hebben eerst alles goed besproken met onze vaste contactpersoon, zijn een paar keer gaan kijken bij andere huwelijken en mochten proeven van het eten en drinken op een soort van hapjesavond. Daarna hebben we het uit handen gegeven en eerlijk gezegd, daar heb ik geen moment spijt van gehad. Het was niet zo gemakkelijk, ik ben een enorme controlefreak maar echt, dat had ik niet beter kunnen doen.

  Liked by 1 persoon

 5. Geen weddingplanner bij ons, maar ik genoot er net van om alles te bedenken en uit te werken… Tot de recepten van onze maaltijden toe… 😜 Ik heb wel nog ons volledig draaiboek ergend staan, steeds bereid om eens te mailen! Succes ermee!

  Liked by 1 persoon

 6. Pingback: Trouwperikelen II – De locatie | Failing To Be Superwoman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s