Onze week, onze foto’s

Onze week “eindigt” vroeg. ’t Is te zeggen, ons weekend begint vroeg. Van morgen tot zondag zitten wij aan de rand van het zwembad ergens in de buurt van Nice.

Maar de afgelopen week was goed gevuld en niet zonder incidenten. En uiteraard met beeld.

  1. Springkastelen op WoodstockWoodstock vond zo een 50 jaar geleden plaats, I know. Maar sinds een jaar of 6 wordt er ergens in de Materse velden een eerbetoon gehouden aan het festival van love and freedom. Wat klein begon met een groot tuinfeest met een 100-tal Materse/Oudenaardse vrienden, groeide uit tot een klein festival met de afgelopen jaren telkens zo een 300 à 400 bezoekers van alle leeftijden en alle pluimage. Voor de jongsten staan er 2 springkastelen, voor de ouderen is er muziek van lokale en minder lokale bands. Vroeger – toen we nog jong en kinderloos waren – bleven we voor het afsluitende kampvuur en overnachtten we in een tent op de weide. Nu namen we onze zoon mee voor een namiddagje springkasteel, gezelligheid, braadworsten en muziek.
  1. Lompe mamaProcessed with VSCO with t1 presetOp zondag gingen we op babybezoek bij mijn neef en zijn vriendin. Een gezellige namiddag die helaas in mineur eindigde. Bij het buitengaan was onze Fien weer eens meer bezig met babbelen dan met opletten. Het trapje had ik niet gezien. Ik maakte dan maar van dichtbij kennis met het terras. Gevolg: geschaafde knie, vinger en kin (yeah right, alsof ik daarvan een foto zou posten, keep on dreaming 😉). Erger gevolg: buil op het hoofd en schaafwondjes aan het hand bij Sep. Want ja, Sep had mijn hand vast en deelde in de val. Gelukkig viel het allemaal goed mee en waren we meteen in goede handen bij de vriendin van de neef, die verpleegster is.Omdat ik op maandag toch onrustwekkend weinig beweging voelde in mijn buik (tegenover de dagen ervoor), besloot ik op dinsdag naar de materniteit te gaan voor een checkup. Alles in orde met de baby en de mama, dus ik kan met een gerust hart op reis vertrekken. O ja, uiteraard was de baby dan dinsdagavond extreem beweeglijk – compensatie?
  2. Onze mecanicienIMG_5012Als de papa op een doordeweekse avond al eens op tijd thuis is, dan is dat de uitgelezen kans om één van zijn klusjes van zijn ellenlange lijst te schrappen. Deze week was dat een kleine reparatie aan de grasmaaier. Sep keek en zag dat papa toch wat hulp kon gebruiken…
  3. Naar de bibIMG_5020Het is ongeveer een maand geleden dat Sep en ik voor het eerst een stap zetten in de plaatselijke bibliotheek (“biejotee”). Het eerste boekje dat we uitleenden was alvast een voltreffer. Ik had dus schrik dat Sep het niet wou teruggeven. Ongegronde schrik. Het terugbrengen ging zonder problemen en de zoektocht naar een nieuw exemplaar om mee te nemen was een groot plezier. Een hele reeks boeken haalde hij uit het rek, bladerde hij door en plaatste hij terug voor hij een nieuw boekje uitzocht. Uiteindelijk kon hij zijn stapel reduceren tot één boek dat mee mocht naar huis. Onze jongeman stond er ook op het boek (dat bijna even groot was als hijzelf) zélf te dragen tot aan de auto. Neen, mama mocht het niet in de zak steken.

 

Zo zo, de eerste helft van de week zit erop voor ons. Nu begint ons weekend, waarin we waarschijnlijk minder gaan doen, maar toch meer foto’s gaan maken. Genieten van de zon, het zwembad en elkaar. Much needed!! Daarna ben ik terug met – oh cliché – opgeladen batterijen! 

3 gedachtes over “Onze week, onze foto’s

  1. Pingback: Dit was 2016 | Failing To Be Superwoman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s