What’s in a name…

Ah, de zoektocht naar een naam!

Bij Sep waren we het snel eens over 3 namen. Toen ik amper een maand of 3 zwanger was, zaten we bij mijn ouders in de living terwijl mijn papa naar de koers keek op tv. We hoorden de naam Sep Van Marcke voorbijkomen en ik keek het lief veelbetekenend aan. Hé, dat is nog wel een leuke naam, die komt op onze lijst. 2 maanden later was onze lijst gereduceerd tot 3 namen. Twee weken later, na onze laatste zomervakantie als kinderloos koppel, hadden we ook de andere twee namen geschrapt.
Sep was het. Een korte, simpele naam, maar toch niet alledaags. Zo hadden we het gewild. De reacties bij de geboorte waren positief. Velen hadden het nog nooit gehoord, maar vonden het echt een mooie naam. Anderen bleven het maar fout zeggen (Seppe – neen, Sep – Ah, zonder pe? – ja!). Een paar herkenden de naam (hé, dat komt van die coureur! Is hij daarnaar vernoemd? – Ja, we haalden daar onze inspiratie, maar neen, niet specifiek naar hem vernoemd).
Ik ben echt heel tevreden met de naam van onze eerste zoon. Ik denk dat we daarmee echt een homerun hebben geslagen.

 

whats-in-a-name-shakespeare

 

Maar hoe moet dat nu met die tweede naam? Alweer een jongen. We hebben de perfecte jongensnaam al! We moeten nu een naam vinden die erbij past. Een naam die ik even mooi vind. Een naam die het lief even mooi vind. Een naam die ook past bij de achternaam. De twee namen die in onze top 3 voor Sep stonden, vinden we precies toch niet echt goed meer. We zijn al op een andere naam uit onze oorspronkelijke lijst gebotst. Ook een mooie naam. Voor het lief is het eigenlijk al een uitgemaakte zaak. Ik blijf twijfelen. Past het wel goed genoeg bij Sep? Ik vind het schriftbeeld precies toch niet zo mooi als dat van Sep (nog iemand die daarop let bij het zoeken van een naam, of ben ik de enige?). Ik blijf het idee hebben dat er ergens nog een betere naam moet zijn. Dat we er weer toevallig op zullen komen, zoals de eerste keer.

We zitten ondertussen al aan week 25 en ik begin nog niet te panikeren, maar in mijn hoofd hebben we toch niet zoveel tijd meer… Ik weet het, mensen die het geslacht niet weten, weten de naam ook niet voordat het kindje er is. Er zijn ook zoveel mensen die nog geen naam hebben op het moment dat de bevalling aanvangt. Maar zo zit ik niet in elkaar. Ik wil de naam weten voor ik het ontwerp van mijn kaartjes afwerk. Gelukkig zit ik op dat vlak ook nog niet echt op schema, dus ik heb nog wat tijd…

 

 

 

10 gedachtes over “What’s in a name…

 1. Bij mij was het, eens we een shortlist hadden, vooral de betekenis van de naam die goed moest zitten en dat er geen voor de hand liggende pestversies van bestaan. Op het schriftbeeld hebben we duidelijk niet zo goed gelet, aangezien ik pas bij het maken van het geboortekaartje merkte dat een zwierige Fl goed lijkt op een H… Succes met je zoektocht!

  Liked by 1 persoon

 2. Ik had hetzelfde “probleem”, maar dan met meisjes 🙂
  Wij wisten het geslacht op voorhand niet, dus we moesten wel een meisjesnaam voorzien (en maar goed ook, want ons voorgevoel van een jongetje liet ons in de steek :)). Maar hoe vind je een naam die even mooi is als de eerste? Met geduld. En het geloof dat die tweede naam echt wel even mooi kan zijn als de eerste.
  Succes!

  Liked by 1 persoon

 3. Ik vond dat erg moeilijk een naam kiezen en kan me inbeelden dat dat voor een 2de kindje nog moeilijker is want je wil natuurlijk wel dat beide namen wat bij elkaar passen. Hier duurde het eventjes voor we een consensus bereikten maar sindsdien zijn erg blij met de naam die we kozen voor onze kapoen.

  Liked by 1 persoon

 4. Ik kom via tales from the crib op jouw blog terecht en ik ben zo blij te lezen dat er nog zo’n schattige Sepkes rondlopen! Hier wachten wij op een tweede wonder, maar onze namen zijn voorlopig al gekozen!

  Staat kort en krachtig ook op jullie shortlist? Veel succes bij het kiezen!

  Groetjes Lore

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s