Dagboek van peuter Sep

Ik geef het toe, ik ga soms ook ideeën voor mijn blog halen bij een ander. Maar als het goede ideeën zijn, dan is het alleen maar een compliment als je je daarop inspireert, toch? Dit heb ik bijvoorbeeld van de blog Elle Milla, die ik nog maar net volg. Zij houdt dagboekjes bij voor haar zoontjes en deelde een week in het leven van haar jongste spruit op haar blog.

Ik schreef zelf ook al eens een stukje vanuit het standpunt van mijn zoon en eigenlijk vond ik dat wel een leuke manier van bloggen. En het is eens iets anders voor de lezers. Hopelijk kunnen jullie het ook smaken, de week door de ogen van mijn peuter…

Liefste dagboek

Vorige zondag moest papa gaan werken in Antwerpen. Mama ging mee, zodat ze er een leuke dag samen van konden maken. Ik weet niet waarom ik niet mee mocht, maar ik mocht wel bij oma en opa gaan logeren. Dat vind ik altijd leuk! Bij hen mag ik op de tablet lekker veel naar Plop en Musti kijken! En langer opblijven! Oma maakt ook altijd lekkere soep. De korstjes van mijn boterhammen mag ik dan ook aan de kippen gaan geven. Hun buren hebben ook een grote hond, waar ik altijd naar kijk. Soms zie ik hun twee kindjes ook, dan spelen we met de bal. Nu was het slecht weer, dus ik ging met oma bij haar mama of Grote Oma, zoals wij ze noemen. Aja, want zij is nog méér oma dan mijn oma! Bij haar thuis kan ik altijd naar de schaapjes en de kippen kijken. Soms is er zelfs een paardje!
Nu stond de televisie op. Ik kon dan mee dansen op de muziek. Oma en Grote Oma bleven maar lachen, dus ik bleef maar dansen. Het is leuk als mensen lachen wanneer ik gek doe!

Maandag is altijd oma-dag, maar mama komt vaak ’s middags langs voor ze naar haar werk vertrekt. Dan zie ik haar nog en eten we samen. Dat is gezellig!
Na haar werk komt mama mij dan ophalen bij oma. Als we thuiskomen eet ik een boterhammetje met kaasje van de koe. Ik ben ook altijd blij als papa vroeg gedaan heeft met werken, zo zie ik hem nog voor ik ga slapen!
Nu maandag had hij een pakje mee voor mama. De postbode had dat voor haar in de brouwerij van mijn papa afgegeven. Het was een doos met allemaal kleren in! Mama was heel blij en toonde de kleren aan mij. Ze leken mij toch een beetje te klein voor haar, hoor…

img_5283

Volgens mij zijn die kleren toch niet groot genoeg voor mijn mama hoor…

 

Op de andere dagen van de week moet ik naar de opvang. Ik vind het wel leuk om bij de kindjes te gaan spelen. Maar ’s morgens is mama altijd zo gehaast. Als ik dan wat langer twijfel over wat ik wil eten of als ik nog wat wil spelen in plaats van mijn kleren aan te trekken, dan wordt mama soms boos. Soms ben ik ook nog niet goed wakker en weet ik niet wat ik wil. Dan ben ik gewoon boos. Ik weet ook niet waarom. Dan moet ik even een paar minuten mijn hart luchten en eens goed schreeuwen en wenen. Dat kan zo deugd doen! Na een tijdje ga ik dan zelf bij mama op de schoot zitten om mijn flesje melk te drinken. Geen bekertje he! Melk moet in een flesje! En opgewarmd in de microgolfoven. En als het nog te koud is, moet mama het nog een keer opwarmen. Anders word ik weer boos. Aja, je kan die moeders niet vroeg genoeg beginnen op te voeden!

Processed with Snapseed.

Flesje op schoot bij mama. O ja, ben ik niet mooi met mijn nieuwe t-shirt?! 

Toen ik afgelopen dinsdag thuis kwam van de opvang, ontdekte ik eindelijk waarvoor die houten blokken bij mijn treintjes dienen! Mama hielp mij om een baan te maken en ik zette de treintjes op de sporen. Ik heb op de tv gezien dat Musti dat ook deed samen met zijn vriendjes. Zo reed ik dan met de treintjes over de sporen. Omhoog op de brug en onder een andere brug. Helemaal rond! Mama bleef maar foto’s maken met haar telefoon! Ik denk dat ze bijna even trots was als ikzelf.

img_5300

Tsjoeketsjoeke tuut tuut! Omhoog en omlaag met die lange trein!


In de opvang heb ik me deze week weer voorbeeldig gedragen! Ik zei zelfs een zin van zeven woorden lang! Ik weet wel niet meer wat ik juist zei, maar de juffen waren wel heel erg trots op mij!

Woensdag nam ik voor het eerst mijn speedboot mee in bad! Hij maakt leuke geluidjes en ik kan al goed meezingen met het liedje van alle eendjes die zwemmen in het water. Na het bad moet mama altijd wrijve wrijve doen met de crème om mijn velleke te verzorgen. Ik vind het dan heel leuk om eerst even in mijn blote poep rond te lopen door mijn kamer! Lekker windje 🙂 

img_5324


Gisteren zijn we met de auto heel ver gereden. Ik heb geslapen, want eigenlijk is in de auto zitten toch maar saai. We kwamen toe aan een groot huis waar nog een meneer was die ik niet kende. Ik moest andere kleren aandoen en mocht eerst even spelen. Ondertussen zette die meneer allerlei spullen klaar waar ik later ook mee mocht spelen. Maar ik mocht niet kiezen wat ik deed. Ik moest ook altijd naar die meneer kijken. Hij had een fototoestel bij en maakte allemaal foto’s van mij. Daarna gingen we gewoon weer naar huis. Daar mocht ik nog een beetje naar Musti en Plop kijken. Ik was wel boos toen mama mij stoorde om te vragen of ik patatjes of een boterham wou eten. Ik wou niet eten! Ik wou alleen maar naar de filmpjes kijken. Moeder, dat is nu toch niet moeilijk om te verstaan, allez! 

Deze morgen ging mijn mama met een vriendin gaan ontbijten bij een meneer. Ik denk dat hij niet van hier is, zo een rare naam: Franz Gustav. Ondertussen mocht ik bij mijn meter en nonkel op bezoek. Dat was heel leuk! Ik was daar nog nooit geweest en had dus een heel nieuw huis mét een grote tuin om te ontdekken! Mijn meter had ook een treintje voor mij gekocht om mee te spelen. Verwend? Ikke? Neuh! 

Nu ga ik eerst een beetje rusten en dan nog een beetje spelen. Ik kijk al uit naar wat er mij volgende week allemaal te wachten staat! 

Dikke zoen

Sep 

Een gedachte over “Dagboek van peuter Sep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s