Zwangerschapskledij- tips van een Superwoman

Neen, dit wordt geen fashion blog, geen zorgen ;).
Ik noem mezelf geen fashionista, verre van. Maar ik kom wel uit een familie van vrouwen die er graag altijd goed uitzien. Ik geloof dat de kleren de man vrouw maken. Schoonheid zit vanbinnen, zeggen ze, maar het uiterlijk is wel het eerste wat men ziet… Ik voel me beter met mooie kleren. Ik licht op van een complimentje over mijn outfit. En dat is niet anders als ik zwanger ben of sinds ik een mama ben. Integendeel! Sommige vrouwen pronken met hun ronde buik, ik word er eerder net iets minder zelfzeker door. Ik weet dat het iets moois is, maar ik zie in de spiegel vooral “dik”. Tenzij ik dat buikje accentueer met een mooie outfit.

Ik heb twee schoonzussen die ook aan gezinsuitbreiding bezig zijn. Dat betekent: kleren, en vooral tips, uitwisselen! Want als je vrouwen samen zet, dan komt het onderwerp kledij vroeg of laat eens voorbij. Zeker bij zwangere vrouwen. Kinderkleding, uiteraard! Maar ook zwangerschapskledij. En de kostprijs daarvan! Voor iets dat je eigenlijk maar zo’n 4 à 6 maand draagt… Uiteraard heb voor die paar maanden genoeg outfits nodig, maar om nu een hele nieuwe garderobe aan te schaffen… Je zou denken: jeej, shoppen! Maar ik ben nu eenmaal niet iemand die wekelijks wil gaan shoppen. Laat staan dat ik daar het geld voor heb (of aan wil geven).

Dus, hoe doet deze Superwoman het dan?! Ik koop enkele kwalitatieve basisstukken en ik zoek daarbij in mijn eigen kleerkast stukken om te combineren. Die gaan ook nog even mee als post-pregnancy kledij en daarna kunnen die eventueel weg als ze echt teveel uitgerekt zijn…

Ik deel met jullie graag enkel kledingstukken die onmisbaar zijn in mijn pregnancy kleerkast.
(Zo komt het dus dat ik op een vrije namiddag – jammer genoeg een bad hair day – met de camera met zelfontspanner en een berg kleren van modeshowtje speelde in de gang. Een model zal ik wel nooit worden, maar tegen dat ik aan de laatste foto’s kwam, begon ik er precies toch een beetje plezier in te hebben.)

dsc_3789

De klassieker: een goeie zwangerschapsjeans (deze is van MamaLicious) met een t-shirt en cardigan (nog iemand die dit een raar woord vindt?). De t-shirt is nog van bij mijn vorige zwangerschap. De trui is van Only, vorige winter gekocht, absoluut geen “maternity wear”, maar wel ideaal. Lange t-shirts, losse truien en cardigans heeft iedereen in haar kleerkast hangen en koop ik dus niet (of enkel in het heel uitzonderlijke geval dat ik iets zo mooi vind dat ik het moet hebben…).

dsc_3792

Ik moest afgelopen zomer naar een trouwfeest of 3 en ging naar Baby’s Corner in Nazareth (ik moet me daar altijd serieus inhouden: zotte winkel, maar niet van de goedkoopste…). Voor het eerst in mijn leven loog de verkoopster niet toen ze zei: “ge kunt dit echt nog afdragen!”. Jurkjes die je koopt voor een trouwfeest doe je meestal maar 1 of 2 keer aan nadien en dan nog enkel voor een andere speciale gelegenheid. Deze jumpsuit is zo comfy dat ik hem inderdaad ook draag om te gaan werken of om te gaan eten bij mijn oma. Het helpt ook dat ik altijd complimentjes krijg als ik die aanheb 😉 Echt, als je als zwangere vrouw ergens in investeert, laat het dan een jumpsuit zijn. Deze van Fragile was niet goedkoop, maar man, wat een vondst!

dsc_3799

Ik kocht 2 nieuwe broeken. Ik weeg nu ongeveer 15 kg minder dan op hetzelfde moment bij mijn vorige zwangerschap en dat merk je aan de broeken. Die moest ik dus nieuw hebben. Deze van Queen Mum kocht ik als eerste en het is mijn favoriet! Ze zit gemakkelijk, de pasvorm is super en de rekker boven de buik is ideaal, niet te los en niet te spannend. Zijn geld meer dan waard (en neen, ik werd niet betaald door Queen Mum voor deze post, al valt er altijd wel iets te regelen, natuurlijk 😉).

dsc_3801

Zwanger zijn in de herfst/winter heeft één groot nadeel: je hebt veel meer kleren nodig! Maar ik vertik het om een nieuwe jas te kopen enkel en alleen voor die 2 maanden dat ik hem zou dragen. De winterjassen die ik koop, zijn sowieso altijd kwalitatieve (en vaak iets duurdere) stuks, dus om nog te investeren in een extra, zie ik niet zitten. Gelukkig voor mij zijn poncho’s nog altijd in de mode (denk ik toch). Perfect alternatief voor een jasje in de herfst! 

dsc_3805

Ik ben een broekenmadam. Vooral in de winter en tijdens mijn zwangerschap. Toch gemakkelijker dan nylonkousen (zeker als je – normaal – een slanke taille hebt in combinatie met lange benen. Vind dan maar eens de goeie maat…). Ik wist zelfs niet dat ze die dingen ook voor zwangere vrouwen maakten, maar blijkbaar wel. Ik heb me een paar aangeschaft van Noppies en damn dat zit gemakkelijk… Zo kan ik ook tijdens de winter kleedjes dragen. Lang leve ook losse kleedjes, zoals dit gevalletje van Vila dat ik vorige winter kocht.

dsc_3808

 

Al zijn wikkeljurkjes ook ideaal. Dit exemplaartje kocht ik aan het begin van mijn vorige zwangerschap bij Lola & Liza en gaat nu ook nog mee. Het is zo gemakkelijk en rekt mee tot aan het einde van de zwangerschap (nadien is het wel iets te los, maar goed). Dergelijke jurkjes accentueren zowel je buikje als je taille, what’s not to love?! Eigenlijk is het een zomerkleedje, maar met een mooi vestje erop kan ik het ook nu dragen.

Zoals je ziet: geen zotte investeringen, maar enkele basisstuks en slim combineren. Zo kan ik sparen voor de ultieme bruidsjurk die ik wil kopen eens ik mijn taille terugheb…

En jullie? Hoe doen/deden jullie het tijdens de zwangerschap? Ga je helemaal loss en koop je een hele nieuwe garderobe? Of doe je aan kledingruil? Of nog iets anders? Ik lees het graag in de comments (tips uitwisselen enal, weet wel ;)). 

 

10 gedachtes over “Zwangerschapskledij- tips van een Superwoman

 1. Ik belandde zo’n 3 jaar vóór mijn eerste zwangerschap samen met zwangere vriendinnen in een zwangerschapswinkel en zag dat ze daar best wel mooi spul hebben. Dus kocht – toen en later -al wat dat meteen ook gedragen werd, waardoor ik tijdens mijn zwangerschappen grotendeels mijn eigen garderobe kon blijven aandoen!

  Liked by 1 persoon

 2. Wat een mooie jumpsuit! Ik moest bevallen in de winter en zat dus ook met het winterjas-dilemma. Zelf vond ik een erg fijne oplossing in een winterjas van Love 2 wait: je kon er gewoon een tussenstuk in ritsen. Dus toen ik nog met een dikke buik rond liep en toegegeven ook nog een tijdje daarna ritste ik dat tussenstuk erin, daarna verdween het en nu is het eigenlijk gewoon een zwarte jas.

  Liked by 1 persoon

  • Ik heb die jas ook 🙂 Om “gewoon” te dragen achteraf vind ik hem wat ruim (heb liever een getailleerd exemplaar) MAARRR… het is de ideale jas als je in het huidige weer graag je Uk in de draagdoek zet. Hij pas perfect mee in de jas mét tussenstuk. Ik loop dus nu rond als was ik hoogzwanger, alleen komt er nu een schattig hoofdje-met-muts bovenuit piepen 🙂
   Dus: die jas gaat hier toch een extra seizoen mee (en daarna gooi ik hem op een tweedehandse site of maak ik er iemand anders gelukkig mee)

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s