Sep zegt (I)

Onze zoon wordt bijna 2. Hij is een echte peuter, met zijn “nee”-fase en beginnende potjestraining (jawel hoor, de eerste gevulde potjes zijn een feit! En ja, we zijn daar trots op en hebben getwijfeld om dit op sociale media te delen. Maar dat leek ons net iets teveel van het goede…).
Maar ook met zijn eerste woordjes en zinnetjes. Het is een rustig kind, maar zijn mondje staat geen seconde stil! Hij blijft alles ook herhalen tot hij een blijk van herkenning krijgt van zijn – al dan niet vrijwillige – gesprekspartner.

Opdat ik niet zou vergeten hoe wij bij sommige uitingen in een deuk lagen en hoe verbaasd we waren dat hij andere woorden überhaupt kon uitspreken, besliste ik om – een beetje in navolging van o.a. haar en haar – een rubriekje te maken waarin ik de liefste, zotste, grappigste, vindingrijkste, intelligentste… uitspraken van mijn zoon bijhoud.

img_5336

Enjoy!

 • Of Musti kijke! Als reactie op kom, we gaan slapen. In diezelfde orde komt ook of appel ete als we vragen of hij een banaan wil. Het kind is teveel keuzevrijheid gewend…
 • Niet zelden wordt die laatste ook gevolgd door neh neh appel ete op het moment dat we hem dan de gevraagde appel voorschotelen.
 • Alle eendjes zwemme wate. Gezongen. Als hij in bad zit. Met zijn badeendjes. Uiteraard!
 • Laat die stoel staan, Sep! Maak lawaai! Ik zei die zin ooit eens tegen hem toen hij met een houten stoel over de tegelvloer sleepte en ik mezelf niet meer hoorde denken. Dat moet een indruk achtergelaten hebben. Bij deze uitspraak hoort natuurlijk ook altijd het schuiven met de dichtstbijzijnde stoel.
 • Ben jij mama haar dikke vriend? – Neh neh dikke vjiend. – Oei?! – GRIJNS – Mama wene! (klein sadistje hebben wij in huis…)
 • Wan toe tjie! Uit het niets. Tijdens het aankleden deze ochtend. Met een brede glimlach. Polyglot, die zoon van ons…
 • Oeh, gjote tjaktok! De vorkheftruck op de brouwerij is in Seps ogen ook een grote tractor. Ondertussen heeft hij zijn angst voor het gevaarte overwonnen: opa mocht hem even op de stoel zetten. De claxon en het grote stuur om aan te draaien hielpen wel…
 • Oh? Waaj is gjote vjachtwaje?  In onze straat wemelt het van de bestel- en vrachtwagens die af en aan rijden om een nieuwe wijk vol te bouwen. Onze man kijkt er dan ook van op als er eens geen grote vrachtwagen langs de weg staat.
 • Musti/Kaatje/Plop slaapt nog? Neen, hij mag ’s morgens niet naar zijn favoriete tv-series kijken. Voorlopig gelooft hij nog dat dit de reden daarvoor is.
 • Flinke dodo daan! Als hij wakker wordt van een deugddoend dutje.
 • Ma niet duwe, G.! Crèchetrauma’s…
 • Goed zo Sep! Als we iets goed doen, dan mag dat ook gezegd worden.
 • Niet bang zijn stofzuije – op het moment dat hij bescherming komt zoeken wanneer de robotstofzuiger te dicht komt. (Kan ook vervangen worden door eender wat/wie waarvan hij op dat moment geschrokken/bang is.)
 • Zijn thuis! Als we onze straat inrijden.

 

Dagelijks komen er hier nieuwe zinnetjes en woorden bij, het is niet normaal! Ik kijk er al naar uit om hier een goedgevuld rubriekje op te bouwen. Iets zegt mij dat het de komende jaren vooral moeilijk zal zijn om een selectie te maken die nog verteerbaar is voor mijn lieve lezertjes 🙂

 

 

5 gedachtes over “Sep zegt (I)

 1. Pingback: Dit was 2016 | Failing To Be Superwoman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s