23 maanden Sepliefde

Lieve Sep, mijn dikke vriend,

Shit man, over een maand ben jij al 2 jaar oud! Jouw verjaardag zullen we een beetje vroeger vieren, gezien de drukke agenda’s van jouw papa en jouw meters… Maar wees gerust, dat we zullen vieren, daar kan je van op aan! Jouw laatste verjaardag als enig kind.

Want een maandje later word jij grote broer. Dan zal je de aandacht moeten delen. Het zal een serieuze aanpassing zijn, maar ik weet dat jij die gracieus zal doorstaan. Zo ben je nu eenmaal. Mijn gemakkelijk kind. Mijn grote schattebol. Mijn flinke Sep.

Mijn grote babbelaar ook. Jouw mondje staat geen seconde stil. Soms komt er enkel “neh neeh” uit, daar heb je de leeftijd voor hé… Maar even vaak zijn het zinnetjes waarvan ik denk “amai! kan jij dat al?!” Of ook wel “waar heb je dat nu weer gehoord”… Want ja, alles wat je ooit één keer gehoord hebt, herhaal je. Jij kan elk stilgevallen gesprek opnieuw op gang brengen. Iedereen pak je in met jouw donkerblauwe kijkers en jouw enorme charme. Ik zei het eerder al, maar écht, ik heb medelijden met al die arme meisjesharten die ooit jouw pad zullen kruisen…

img_5396

Zetelhangen als een echte puber op zondagmiddag

De nieuwe vaardigheden die je ook bijna wekelijks etaleert, het is niet te doen! We lopen over van trots. Soms wel pas nadat we bekomen zijn van een lachbui. Jouw dansmoves plaatsen je zo in de finale van Belgium’s Got Talent. Als stappen te traag gaat, zet je het soms op een lopen (of iets wat daarvoor moet doorgaan). Of je neemt je loopfietsje en sjeest doorheen het huis. Jouw lievelingswoordje als je een hoge stoel/trap/glijbaan… ziet, is “klimme”. Uiteraard met de daad bij het woord gevoegd.

Soms denk ik dat we jou teveel verwennen. Nu ja, soms wéét ik dat gewoon. Het is ook zo gemakkelijk om een flink kind zijn zin te geven als hij het zo lief komt vragen. Tegenwoordig gebeurt het echter niet altijd meer zo lief. De “Mooi en Meedogenloos” acteurs kunnen een puntje zuigen aan de dramatische scènes die jij de laatste tijd wel vaker ten berde brengt. Gelukkig zijn ze altijd van korte duur. Papa en ik zijn niet zo’n soapfans, dus veel aandacht krijg je niet tijdens zulke episodes. Al is dat soms moeilijk hoor, jouw gehuil negeren omdat je even niet weet of je nu wél of niet wil eten. Maar het is nog altijd de beste strategie, want na enkele minuten kom je (meestal) gewoon gezellig mee aan tafel zitten.

img_5450

Controle over de werken. Sep zag dat het goed was.

Het is de laatste weken ook niet gemakkelijk geweest voor jou. Al die vreemde mannen die aan ons huis komen werken. De schilder die ons zelfs met ons drietjes naar de bovenverdieping verbannen heeft terwijl hij daar beneden alle ruimte voor zich heeft…
Je mama die de combinatie zwanger zijn + peuter + werken in huis + job soms iets te lastig vindt en daardoor wat minder geduld heeft. Een mens zou voor minder nachtmerries krijgen. Al mag je wel beseffen dat je hierdoor je ouders nog meer slaap ontneemt, wat dat geduld niet ten goede komt. Maar hej, ook dit gaat voorbij. Je slaat je er wonderwel doorheen en bent zelfs al een nieuwe uitdaging aangegaan met dat potje en dat plasje. Een uitdaging waarvoor je van mij alle tijd van de wereld mag nemen. Wil je eens een dag niet, dan hoeft dat niet. Want mama weet dat je binnenkort voor nog wat hete vuurtjes zal staan…

Je zal je kleine bedje moeten inruilen voor een groot bed. Al denk ik dat je daar stiekem eigenlijk wel naar uitkijkt.
Je zal niet meer mama’s enige dikke vriend zijn. Er zal een kleine broer bij komen die aandacht wil. Aandacht van mama, van papa, van oma, van opa… maar ook van jou. Als hij wat groter wordt, zal hij naar jou opkijken. Zal hij met jou willen spelen. Zal hij met jou samenspannen tegen mama en papa.

Man, wat kijken we daar naar uit. Om jou de taak van grote broer te zien opnemen. Je zal dat fantastisch doen! Maar ik ga ook proberen tijd te blijven vrijmaken voor ons tweetjes. Je moet het mij maar laten weten als je mij mist. Dan richt ik al mijn aandacht even weer alleen maar op mijn grote schattebol!

Veel liefs.

Jouw mama

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s