Ik zou eigenlijk nog eens …

Ik zou eigenlijk nog eens willen bloggen.

Ik zou eigenlijk mijn kleerkast nog eens willen uitkuisen.

Ik zou eigenlijk meer dan 1 yogasessie per week willen doen.

Ik zou eigenlijk weer moeten beginnen met aquagym/fietsen…

Ik zou eigenlijk wat meer uitstapjes willen doen met Sep.

Ik zou eigenlijk nog eens een date willen plannen met het lief.

Ik zou eigenlijk dat boek dat al 6 maanden op mijn nachtkastje ligt moeten uitlezen.

Ik zou eigenlijk nog eens nieuwe schoenen willen kopen voor de lente/zomer.

Ik zou eigenlijk het parket in de living nog eens moeten behandelen.

Ik zou eigenlijk tuinmeubelen moeten kopen.

Ik zou eigenlijk nog eens wat meer aan mijn piano willen gaan zitten.

Ik zou eigenlijk mijn benen nog eens moeten scheren, rokjesweer is in het land!

Ik zou eigenlijk die plastieken-pottekes-lade eens moeten uitkuisen.

Ik zou eigenlijk nog eens een tijdschrift willen lezen.

Ik zou eigenlijk dat kapotte horloge moeten laten maken.

Ik zou eigenlijk kapselinspiratie voor onze bruiloft moeten zoeken.

Ik zou eigenlijk nog een “Dit was 2016”-fotoboek moeten maken.

Ik zou eigenlijk nog eens willen gaan brunchen/lunchen met …

Maar ik heb nu eenmaal twee kindjes. Wat een verschil met één kind! Het zijn dan nog niet bepaald “extra zorgbehoevende” kinderen. Maar wel twéé kinderen. En dan is een dag/week/maand om in een vingerknip. Zonder dat bovenstaande lijst korter geworden is. Integendeel. Wat zei ik ook alweer over alle ballen in de lucht houden? 😉 Ik sta om 5u30 op om zelf gedoucht te geraken en met twee gevoede en geklede kinderen om 7u30 de deur uit te zijn. Om 5u30 begint het vliegen. Het stopt als ik om 21u30 mijn vermoeide hoofd op mijn kussen leg. Toch voor een paar uurtjes. Tot Warre honger heeft, of kucht, of Sep zijn knuffel kwijt is. De “basic” huishoudelijke taken krijg ik meestal wel rond. Alles wat erbij komt? Dat lukt niet meer. Dat komt op een gigantische to-dolijst. Voor als ik nog eens tijd of energie heb. Als één van de twee dan niet beslist ziek te worden natuurlijk… Hoe doen die moeders met 3 of meer kinderen dat dan?

Alhoewel, ik kan eindelijk “ik zou eigenlijk een poetsvrouw moeten zoeken” van mijn lijstje schrappen! Dinsdag begint ze.
Hopelijk is dit het begin van vele vinkjes bij deze lijst… Anders word ik ooit nog zot in mijn hoofd van al die dingen die ik nog wil/moet doen…

8 gedachtes over “Ik zou eigenlijk nog eens …

 1. Er staan veel herkenbare puntjes op hier… Onze to-do-lijst wordt altijd maar langer: als er één item geschrapt wordt, komen er drie nieuwe dingen bij. Maar ik heb geprobeerd van te leren ‘foert’ te zeggen. De wereld vergaat niet als je eens iets niet doet.
  Hier heb ik mijn handen al zo vaak vol met één kleintje, dat ik me afvraag hoe mensen met twee kindjes dat doen :-).
  Dat wordt leuk, vanaf dinsdag. Geniet ervan! Ik zou zeggen: pak dat boek van je nachtkastje, en installeer je – in een mooi rokje en blote benen – in één van die nieuwe tuinstoelen. Enkel nog wachten op het zonnetje 🙂

  Liked by 1 persoon

 2. Wees niet te hard voor jezelf, je hebt 2 kleine kids, die vragen alles van je….Weet dat er ook weer een tijd komt dat je meer tijd hebt en die to-do list, gooi dat weg, leg jezelf niks op..maar plan af en toe toch een uurke voor jezelf, hoe moeilijk het ook is en nee, niet om te kuisen he :-)! Al is het om een boekje te lezen en koffie te drinken!

  Like

  • Nja, hard voor mezelf, dat is mijn zwakte… er staan op die lijst gewoon ook dingen die ik echt wil doen, maar die altijd de duimen moeten leggen voor wat “moet”, het huishouden… Dat uurtje me-time he, kan zo goed doen! Maar ja, te weinig he 😉

   Like

 3. heel herkenbaar. en soms, dan begin ik er gewoon aan en dan is dat kleine werkje gedaan. En dan ben ik weer content ook al staan er nog tien andere kleine dingetjes op dat lijstje….

  Liked by 1 persoon

 4. Amaai, dit heb ik precies geschreven! Mijn dochter is nu bijna 1 jaar oud en je zou denken dat ik het tegen nu wel allemaal op orde zou moeten hebben met twee kinderen. Maar dat is niet het geval. Integendeel zelfs. Ik wil er ook al dagen/weken eens over bloggen, maar ik krijg het precies niet geordend in mijn hoofd, omdat ik niet weet waar ik moet beginnen. 🙂

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s